Wat kost een camper huren?

Met een camper heb je altijd je huis bij je. Kom je een mooi plekje tegen, dan stop je gewoon en zet een kopje koffie of je smeert een broodje. De reis zelf is de vakantiebestemming. Het is een vrije manier van reizen en je bent zo weg als het een weekend mooi weer is. Voor wie wel eens uit wil proberen een vakantie met de camper bevalt, is het een goed idee om er een keer een te huren. Maar wat kost dat nou precies?

Grofweg kun je zeggen dat het huren van een camper tussen de 400,00 en € 1250,00 per week kost. Hoe hoog de huurprijs is hangt af van de grootte, maar ook van het seizoen. In de zomer ben je veel duurder uit dan in het laagseizoen, zo tussen oktober en april.

Bijkomende kosten

Naast de huur krijg je nog te maken met andere bijkomende kosten. Zo worden er bijna altijd administratiekosten in rekening gebracht en vraagt het verhuurbedrijf altijd een borgsom. Daarnaast heb je een eigen risico voor schade e.d., dat je in veel gevallen kunt afkopen.  

Vervolgens betaal je voor de overnachtingen op een camping of camperplaats. Je zult daarvoor in Nederland toch zeker rekening moeten houden met een bedrag dat tussen de tien en veertig euro per nacht ligt. In het buitenland liggen de prijzen soms hoger, maar lager kan ook. In Noorwegen, Zweden en Schotland mag je wild kamperen en kost het je dus niks.

Een camper rijdt niet vanzelf en brandstof is op dit moment erg duur. Verder kun je nog tolwegen of tolbruggen tegenkomen. Houdt ook rekening met parkeerkosten als je bijvoorbeeld een stad bezoekt.

Je kunt een camper huren bij een officieel verhuurbedrijf, maar het is ook een optie om te huren van een particuliere eigenaar. Wellicht ken je iemand met een camper die deze wil verhuren, maar het is verstandiger om het via een organisatie te doen. Dat kan o.a. bij Camptoo, Goboony en Huurjecamper.nl