Op vakantie naar het buitenland? Voorkom deze verkeersovertredingen!

De verkeersregels zijn niet overal ter wereld hetzelfde. Zo hebben we in Nederland in het verkeer weer heel andere regels dan in bijvoorbeeld Duitsland, om van Engeland nog maar niet te spreken. Daar rijden ze niet eens aan dezelfde kant van de weg als ons, terwijl ze ook nog miles gebruiken in plaats van kilometers. Ga je op vakantie naar Groot-Brittannië? Een auto huren is dan zeker verstandig, maar hierbij moet je dus wel zeker rekening houden met de verschillende regels. Nederlanders worden namelijk nogal eens verrast als ze in het buitenland achter het stuur zitten, wat kan leiden tot fikse boetes. Daar zit je uiteraard niet op te wachten, want de vakantie kostte zelf al genoeg. Voorkom nare verrassingen door je in te lezen in de regels van je reisbestemming. Hieronder vind je al een paar opvallende voorbeelden. 

Stap niet naakt uit je auto in Duitsland

Het werd net al even genoemd, in Duitsland gebruiken ze andere verkeersregels dan in Nederland. Ons buurland staat niet voor niets bekend als een land met strikte wetten en regels, maar toch kan er ook wel sprake zijn van een hoge tolerantie. Zo mag je gerust naakt in een auto rijden, dat is helemaal geen probleem. Tenminste, dit is toegestaan zolang anderen er geen hinder van ondervinden. Echter als je uitstapt en je hebt nog steeds geen kleren aan dan kan hier een boete in rekening voor worden gebracht. Hoe hoog de boete is, valt niet te zeggen, het kan namelijk verschillen van 5 tot 1000 euro. Voor naturisten is Duitsland dus een goed land, maar vergeet niet om je kleren aan te doen voordat je uitstapt. 

Kom niet in beperkte verkeersgebieden in Italië

Ga je op vakantie naar Italië en staat daar een huurauto van EasyTerra voor je klaar? Zorg er dan voor dat de volgende woorden geprint staan in je brein: zona traffico limitato. Letterlijk vertaald betekent dit beperkt verkeersgebied. Vakantiegangers gaan hiermee nogal eens de mist in, wat echt geen pretje is. Je boete kan namelijk hoog oplopen als je wel door zo’n bord rijdt, wat dus niet toegestaan is. Soms mag je hier helemaal niet rijden, in andere gevallen is rijden alleen toegestaan in deze gebieden tijdens specifieke uren wat dan aan zal worden gegeven. Zie je in Italië een bord met zona traffico limitato? Draai dan direct om. Elke keer als je er langs rijdt zul je namelijk een boete krijgen. Ook na vijf keer zul je nog steeds geregistreerd worden en dus beboet worden. 

Maak voetgangers niet nat in Groot-Brittannië

Je moet in Groot-Brittannië dus aan de andere kant van de weg rijden in je huurauto, maar je moet ook zeker oppassen als het regent. Dit doet het natuurlijk nogal eens op het Europese eiland, dus je zult zomaar boetes kunnen krijgen als je hier rijdt. Het toeren in een huurauto is dan misschien heel leuk om te doen tijdens een regenbui, maar komt niet te dichtbij de stoep. Hier liggen natuurlijk nogal waterplassen en als je hierdoor heen rijdt kun je de voetgangers nat maken. Dit kan een boete van maar liefst 5000 pond opleveren. 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top