50 plus tipt positieve podcasts

Deze maand aandacht voor Positieve Podcasts; podcasts die dus alleen maar positief zijn en je nieuwe inzichten kunnen brengen om je leven een tikkie beter te maken of jezelf te ontwikkelen, op positieve wijze uiteraard! Of waar je gewoon blij van wordt.

Sinds een jaar of vijf heeft de podcast een enorme vlucht gemaakt. De podcast is hip blijkt uit de cijfers, want bijna de helft van de Nederlanders luistert wel eens naar zo’n audiofragment. Het overgrote deel daarvan is onder de 40 jaar, maar ook onder de mensen die vóór 1970 geboren zijn groeit de populariteit van de podcast.

Wanneer je nog nooit een podcast hebt geluisterd, maar hier wel graag eens aan wilt beginnen, kan het best een uitdaging zijn om uit het enorme aanbod iets te kiezen. Wij helpen je graag bij het kiezen van je allereerste (of je volgende) podcast. Wil je eerst wat meer weten over podcasts kijk dan hier eens.

Deze maand aandacht voor Positieve Podcasts; podcasts die, nou ja, alleen maar positief zijn en je nieuwe inzichten kunnen brengen om je leven een tikkie beter te maken of jezelf te ontwikkelen, op positieve wijze uiteraard!

 

Happy Place Podcast

Online te beluisteren of via een podcast app

Dat de gefilterde leventjes van influencers en beroemdheden vaak verre van werkelijkheid zijn vergeten we wel eens. Gelukkig is daar voormalig actrice en presentatrice Fearne Cotton om ons daar aan te herinneren. Alleen al haar heerlijke Britse accent is reden genoeg om deze Engelstalige podcast te gaan luisteren. Maar daarnaast krijg je in deze blije podcast met meer dan veertig miljoen (!) luisteraars inzichten in hoe je uit elke dag plezier kunt halen. Fearne zei haar tv- en radioleventje gedag om het welzijnsmerk Happy Place op te zetten waar de Happy Place podcast onderdeel van is. Haar Happy Place bedrijfje kwam tot stand uit het boek Happy dat zij in 2017 uitbracht. De mensen die voorbij komen in haar podcast zijn niet de minste; Hilary Clinton, Jamie Oliver, Alicia Keys, ze kwamen allemaal met haar praten. In deze podcast gaat Fearne met haar gasten op onderzoek uit om te ontdekken hoe je je innerlijke geluk kunt ontketenen. Luister mee en ontdek waar jouw Happy Place is. Afleveringen duren ongeveer een uur.

TEDx Shorts

Online te beluisteren of via een podcast app

Eerder deze maand schreven we al een artikel over de meest inspirerende TED-talks; interessante presentaties door experts over een onderwerp uit hun vakgebied, waarin zij hun verhaal vertellen waarvan ze vinden dat de hele wereld het moet horen. De beste ideeën verspreiden over de hele wereld is dan ook het plan bij TED. En dat doen ze niet alleen via de filmpjes maar ook via de TEDx Shorts podcast. Hartstikke handig, want dan kun je die geweldige inzichten ook opdoen terwijl je ondertussen de afwas doet of langs de lijn staat bij het voetbal. De podcasts zijn altijd leerzaam en boeiend, maar bovenal positief. Je kunt er eigenlijk altijd wel iets uit halen. En het handige is, ze duren allemaal maar rond de tien minuten. Ook voor deze podcast geldt overigens dat hij wel in het Engels is.

Soul Music

Online te beluisteren of via een podcast app

Iedereen heeft wel zo’n liedje, dat je hoort en dat je direct terugbrengt naar een bepaalde periode in je leven. Of dat nou een mooie en gelukkige periode was of juist een hele zware, dat ene nummer is de soundtrack van de stukje van je leven. En als je het hoort ben je weer even helemaal terug daar. In dat gevoel, hoe de wereld er toen uitzag en wie jij toen was. Die kracht van muziek is precies waar het om gaat in de podcast Soul Music van de BBC. Elke aflevering van de podcast staat er een muziekstuk centraal en vertellen onbekende luisteraars en beroemde muzikanten wat dit nummer voor hen betekent heeft. Van knetterende soul classics en wereldberoemde hits, tot klassieke stukken of underground muziek; alles komt voorbij. Ontdek hoe liedjes tot stand kwamen, hoe ze levens hebben beïnvloed

Uur in de natuur

Online te beluisteren of via een podcast app

Het liefst ben je natuurlijk zelf in de natuur, maar op de momenten dat dit even niet kan, of als je inspiratie zoekt voor je volgende natuuravontuur, zet dan een koptelefoon en dompel je onder in de podcast Uur in de Natuur. In deze heerlijke podcast ga je op pad met Boswachter Hanne Tersmette, misschien wel Nederlands bekendste boswachter, die je een uur meeneemt naar buiten en je alle geheimen van de natuur influistert.  Wandelgek Gerben van der Zwaard wandelt de mooiste wandelroutes in Nederland en neemt jou graag mee. Vaste prik in de podcast is het bijna meditatieve luisterverhaal waar hij mee begint dat telkens door een andere schrijver wordt geschreven.
Zelfs wanneer je niet echt een wandelfanaat bent of zelfs een natuurmens krijg je van deze podcast zin om erop uit te trekken en zelf ook te genieten van de wonderschone Nederlandse natuur. En dat is ook precies wat de makers van deze podcast beogen. Elke aflevering duurt, ja, je raadt het al, ongeveer een uur.