Waarom glamping geen kamperen is

Een klein tentje met daarin een opblaasbaar matje en een slaapzak om in te slapen, zeiltje ervoor, kookstelletje erop en kamperen maar. Nee, die tijd lijkt voorbij. 

Behalve dat we wifi wensen op een camping, willen we niet alleen luxere tenten, maar ook een acceptabel kookstel en liefst ook een koelkast. Als je dan ook nog e-bikes, mountainbikes en een zeilbootje kunt huren en er is een sauna en zwembad, komt zo’n camping al aardig in de buurt van een glamping. En dat is wat de Nederlanders graag willen, zo blijkt uit onderzoek van ABN AMRO. 

Eigen sanitair

Met z’n allen televisie kijken in de kantine lijkt ook al ver achterhaald. Liefst hebben we een eigen tv, in de caravan bijvoorbeeld. Of in safaritenten of lodges. Zelfs de benaming suite gaat rond. Vooral met eigen sanitair, een heuse keuken en goeie bedden. 

Soort boomhut zonder boom

Sommige sites noemen het ‘een hotelervaring met balkon’ als je de camping-suite huurt en sommige lodges hebben een bad. Weet je al wat een airlodge is? Dat is een houten/canvas constructie van maar liefst twee verdiepingen. Soort boomhut zonder boom en met een benedenverdieping. Staan natuurlijk op een vijf sterren camping. 

Goed bed

Ook in een yurt, tipi of een variant daarop, de Bell Tent kun je terecht. Of in de boomhut. Je denkt misschien dat dat iets meer kamperen is, maar schijn bedriegt. Ook deze ‘tenten’ en ‘hutten’ zijn van alle gemakken voorzien. Sowieso een goed bed, lekkere bank en ga zo maar door.

Voorbij

Nee, de tijd dat je voor je tentje op een primus in een en dezelfde pan macaroni maakte, lijkt voorbij. Of niet? 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top