close
  • zondag 24 oktober
Reizen

Voor deze 5 ‘must see’s’ ga je naar Londen

Voor deze 5 ‘must see’s’ ga je naar Londen

Wat deze Engelse wereldstad te bieden heeft, is niet in een paar woorden te vertellen. Om een stedentrip naar Londen tot z’n recht te laten komen, bieden we je een aantal highlights. Hoogtepunten die je niet mag missen. Want naast de meest prachtige gebouwen zoals de Big Ben en het Palace of Westminster, kent de stad ook prachtig veel groen zoals het Hyde Park en biedt ze een flinke dosis cultuur. Maar er is zoveel meer.

Foto’s van de wisseling van de wacht

Misschien is het wel de plek waar de meeste foto’s worden genomen. Niet alleen omdat Buckingham Palace ‘the place to be’ is voor Royal Family (en al sinds 1837), maar omdat er dagelijks een wisseling van de wacht wordt uitgevoerd. Je kent het wel; van die stoïcijns kijkende ‘wachters’ die een keer per dag hun plaats inwisselen voor de volgende. In de winter doen ze dat trouwens om de dag. Als je daarna meer van het paleis wilt zien, is de kunstgalerij een aanrader. Daar kun je in alle rust prachtige werken bekijken.

Zie de structuur van een wereldstad

Over kijken gesproken. Ga Londen zien vanuit de lucht. Zittend in de Londen Eye zie je de stad vanaf grote hoogten en heb je een prachtige kijk op de structuur van deze wereldstad. Je stapt aan de oever van de Theems in een glazen cabine van het reuzenrad en ziet ruim een half uur lang Londen aan je voorbij trekken.

Lekker kleinschalig in Soho

Als je eenmaal weer met beide voeten op de grond staat, wil je je na het grote overzicht misschien liever even focussen op een klein deel van Londen. Dan is de wijk Soho een prachtig vervolg. Deze bruisende multiculturele compacte wijk wordt gekenmerkt door leuke hippe restaurantjes van allerlei kaliber. Er zijn veel theaters en kleine unieke winkeltjes. Je kunt je overigens volop tegoed doen aan oosterse lekkernijen in Chinatown, dat deel uitmaakt van Soho.

Vintage in Camden Market

Pak ook Camden Market mee in het noordelijke deel van de stad. Het zijn eigenlijk vijf markten tezamen waar je je hart kunt ophalen aan alles wat vintage is. Je treft er ook veel ambacht, er allerlei spullen die mensen maar kunnen verzamelen. Lekker eten kun je er ook.

Grootste kunstcollectie ter wereld zien

De National Gallery, gebouwd in 1824 en dat een duidelijke plek inneemt op Trafalgar Square, bezit werken van Van Gogh, Da Vinci en Rembrandt en mag je niet missen. Maar zeker ook niet het British Museum, het nationale museum van Groot-Brittannië. Er is één van de grootste kunstcollecties ter wereld te zien en geeft een kijk op een miljoen jaar geschiedenis. Uniek in de wereld met één van de grootste verzamelingen van voorwerpen uit de Klassieke Oudheid met meer dan honderdduizend kunststukken.

Geschreven door: Redactie