close
  • zondag 1 augustus
Reizen

Vakantie vieren aan de Friese IJsselmeerkust

Vakantie vieren aan de Friese IJsselmeerkust

De Friese IJsselmeerkust in Gaasterland is een geweldige plek om vakantie te vieren. Met mooi weer lekker zwemmen, zonnen, kiten of surfen, en je kunt er ook prachtig wandelen en fietsen in de bossen.

Oudemirdum is een mooi brinkdorp, en een echte dorpspomp markeert het midden van die brink. Daar omheen vind je diverse horecagelegenheden en je kunt er terecht voor je boodschappen. Net buiten het dorp, aan het IJsselmeer, staat strandpaviljoen de Hege Gerzen. Een ontzettend leuke plek om te recreëren met een prachtig uitzicht. Er is onder andere een klein zwembadje, je kunt er volleyballen en er zijn toiletten.

Camping de Bosrand

Camping de Bosrand bevindt zich 2,5 kilometer van het water, en ongeveer net zo ver van Oudemirdum. De camping is sfeervol en rustig gelegen en kiest voor duurzaam. Afval wordt gescheiden en elektriciteit verrekend naar verbruik. Zowel 55plussers die rust zoeken als jonge gezinnen zullen het een fijne vakantieplek vinden. Er is voor elk wat wils en ’s avonds is het rustig. De kampeerplekken zijn ruim, maar wie extra luxe wil kan een XL plaats met verwarmd privé sanitair boeken. Die plekken zijn, net als de huurchalets, te vinden op Buitengoed Gaasterland, een uitbreiding van de Bosrand. Je mag je auto bij je tent of caravan hebben en het centrale sanitairgebouw is rolstoelvriendelijk en verwarmd. Daarnaast beschikt de camping over wasmachines en drogers. Van alle gemakken voorzien dus. In het midden van de camping is een leuke vis- en zwemvijver.

Camping de Bosrand

Zuid-Friesland

Als je na een paar dagen wat uitgerust bent, kun je in Zuid-Friesland lekker rondtoeren op de fiets of met de auto. Gezellige stadjes als Stavoren, Hindeloopen en Workum liggen allemaal op de Elfstedenroute en zijn binnen handbereik. Zeker ook leuk als er geen ijs ligt. Het weidse landschap heeft meren, kliffen, bossen en heuvels. Bij bezoekerscentrum Mar en Klif in Oudemirdum kun je terecht voor tip en wandelroutes. Verder hebben ze daar vaak een expositie en zijn er leuke souvenirs te koop.

Dit artikel is geschreven door de redactie in samenwerking met Camping de Bosrand

Geschreven door: Redactie