Tip voor je kampeervakantie: Tsjechië

Als je van plan bent dit jaar op vakantie te gaan naar het buitenland en wilt kamperen hebben wij een leuke aanrader, Camping 2000. Het is dé ideale camping, onder Nederlands beheer. De camping ligt ten zuiden van de stad Liberec in Tsjechië, en ligt vlak bij Praag.

Het is nog maar net 2018 en voor veel mensen betekent dat het uitstippelen van de vakantie voor dit jaar. Kamperen is nog steeds populair, vooral omdat dit de perfecte manier is om te genieten van de vrijheid en de natuur. Met de camper op doortocht, toeren met de caravan, of misschien met een tent op pad.

Liberec

De hoogste berg

Camping 2000 ligt aan de voet van het beschermde natuurgebied van de berg ‘de Jested’ in Noord Bohemen in Tsjechië. De Jested is de hoogste berg in de omgeving en is 1012 meter hoog. Naast dat het er prachtig is kun je er ook nog heerlijk wandelen en mountainbiken, en gaat er een kabelbaan naar de top van de berg waar je een hotel-restaurant aantreft met uitkijktoren. Vanaf de berg kun je de camping zien.

In Noord-Bohemen komen de drie aan elkaar grenzende gebieden bijeen, het Reuzengebergte (Krkonoše), het Boheemse Paradijs (Český ráj) en het Jizera bergland (Jizerkse hory). Deze gebieden zijn interssant door de grote culturele en geofysische verschillen die zich op relatief korte afstand van elkaar bevinden. Er ligt een goede toeristische infrastructuur, het is in een dag bereisbaar en betaalbaar, en het is er geweldig mooi. Daarnaast adviseert de beheerder van de camping om ook Praag of Berlijn mee te pakken.

Fiets- en wandelroutes

Naast deze bezienswaardigheden en tochten is ook de directe omgeving rondom de camping ideaal als je er van houdt om tijdens je vakantie actief te zijn. Bij het in de buurt van de camping gelegen plaatsje Januv Dul is er een fietsroute van 50 kilometer. Deze route komt langs het riviertje de ‘Ploucnice’ en gaat door een voormalig militair gebied. Ook langs deze route is weer van alles te zien zoals de bron van het riviertje in Osecna, waar vlakbij ook één van de oudste kuuroorden in Tsjechië ligt. De route gaat langs de Elbe verder richting Polen en is ook geschikt als je een liefhebber bent van wandelen.

In Tsjechië (Liberec) ligt de Botanische tuin ‘Paradijs van de godin Flora’, opgericht in 1876, met meer dan 7500 tropische en subtropische plantensoorten in kassen en 1500 soorten buiten. Er is van alles te zien. Van zeldzame orchideeën, vleesetende planten, Bonsais tot Moerasplanten.

Tsjechische kastelen

De beheerders vertellen je graag over alle bezienswaardigheden buiten de camping, zoals de vele kastelen die Tsjechië rijk is en die enorm populair zijn onder toeristen. Daarnaast zijn er ook prachtige berggebieden in Tsjechië, leuke dierentuinen (voor wanneer je van plan bent je (klein)kinderen mee te nemen) en voor de kinderen is er op de camping een animatieteam. Op vijf kilometer afstand ligt een prachtig meer met een strandje en het is er mogelijk iets te eten en te drinken. Met warm weer wordt dit goed bezocht door gezinnen.

Dit artikel is geschreven door de redactie in samenwerking met Camping 2000

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top