close
  • zaterdag 21 september
Kunst en Cultuur

Taxatiedag Schatgraven in CODA Museum Apeldoorn

Taxatiedag Schatgraven in CODA Museum Apeldoorn

Ook dit jaar komt het team van Schatgraven, het populaire tv-programma van Omroep Gelderland, weer op bijzondere Gelderse locaties. De eerste taxatiedag voor het nieuwe seizoen is op zondag 31 maart in het CODA Museum Apeldoorn.

U kunt die dag gratis uw voorwerpen laten beoordelen door één van de deskundige taxateurs. Samen met presentator Peter van den Hout worden er ieder jaar weer mooie ontdekkingen gedaan.

Bezoekers komen informatie te weten over de herkomst van een voorwerp, hoe oud het is en wie het heeft gemaakt. Wie weet welke schatten er dit seizoen opduiken tussen schilderijen, kleurig speelgoed, breekbaar aardewerk en exotische snuisterijen?

Deskundige taxateurs

Het team van taxateurs is een hechte ploeg, die al jaren meewerkt aan Schatgraven. Hun deskundigheid staat buiten kijf. Stuk voor stuk hebben ze een passie voor hun vakgebied en dat zie je terug op televisie. Er zijn deskundigen op het gebied van: poppenhuizen en speelgoed, textilia; boeken en grafiek; schilderijen; porselein en aardewerk; klokken; goud- en zilverwerk.

Taxatiedag Schatgraven

Ook dit jaar komt team van Schatgraven weer op bijzondere, Gelderse locaties. De eerste taxatiedag is in het CODA Museum in Apeldoorn.

Zondag 31 maart 2019

CODA Museum (via ingang CODA Mudeum), Vosselmanstraat 299, 7311 CL, Apeldoorn

Entree vanaf 10.00 uur. De taxaties vinden plaats tussen 11.00 en 16.00 uur.

Er wordt gewerkt met nummertjes. Dus wie het eerst komt, is het eerst aan de beurt. Iedereen die om 16.00 uur binnen is en een nummertje heeft, wordt zeker geholpen.

Schatgraven is vanaf 11 augustus 2019 te zien bij Omroep Gelderland (daarna ieder uur herhaald).

Geschreven door: Redactie