close
  • zondag 18 april
Reizen

Speciaal voor rustzoekers boven de 45 jaar: Camping Dopsrijk

Speciaal voor rustzoekers boven de 45 jaar: Camping Dopsrijk

In de achtertuin van camping Dopsrijk ligt aan de andere kant van het hek Paleispark Het Loo ofwel Kroondomein Het Loo. Een park waar Koninklijke bewoners en hun gasten in vroeger tijden konden ontspannen. Het is inmiddels een prachtig park dat de camping voor een deel omringt. “Dat er een hek omheen staat, klinkt niet vriendelijk, maar is echt nodig,” vertelt campingeigenaresse Hetty Doppenberg. “Het wemelt er namelijk van de reeën en zwijnen”.

‘Daar geniet je toch het meeste van als je fietst’

Het is een van de geweldige extra’s die camping Dopsrijk in Uddel te bieden heeft, het ligt echt midden in de natuur. Hetty raadt dan ook aan vanaf de camping lekker de fiets te pakken. “Niet ver van het campingterrein tref je het Landgoed Staverden met een groot landhuis. Onze camping ligt in zo’n prachtige omgeving, daar geniet je toch het meeste van als je fietst.”

Wie meer reuring wil kan naar de markt

Wie meer reuring wil, kan naar de woensdagochtendmarkt in Putten of de zaterdagochtendmarkt in Harderwijk. “Harderwijk is een leuk vissersstadje en mocht je nog om een praatje verlegen zitten, dan tref je mij op de markt aan in de stroopwafelkraam.”

Kootwijkerzand, Apeldoorn, Garderen (beeldentuin), Barneveld (pluimvee museum). Hetty raakt niet uitgepraat over wat er allemaal te beleven valt in de omgeving van Uddel. “Maar wie de rust en de stilte wenst, is op de camping op de juiste plek,” voegt ze er aan toe.

Speciaal voor mensen van 45 jaar en ouder

CampingOp deze camping geen rumoer van kinderen of blaffende honden en de kleinschaligheid van Dopsrijk, met 25 plaatsen, zorgt er sowieso voor dat het rustig blijft. De camping is er speciaal voor mensen van 45 jaar en ouder. “We nemen de zondagsrust in acht, maar je kunt gewoon op zaterdag en zondag aankomen of vertrekken. Dat is helemaal geen probleem.”

Dopsrijk is open sinds 2016 en de afgelopen jaren zijn de sanitaire voorzieningen helemaal vernieuwd. De voormalige boerderij met groot erf is klaar voor weer een nieuwe seizoen. Maar ook dit jaar kan er nog gekampeerd worden, tot en met 21 oktober. Reserveren voor 2019 kan vanaf 7 januari.

‘Wij weten er wel raad mee’

En wie zich afvraagt waar de naam Dopsrijk vandaan komt? Hetty Doppenberg en Ad de Rijk samen, vormen het span dat Dopsrijk bestiert. Met een gezellige schwung die Hetty vast overgehouden heeft aan haar werk in een nabij gelegen truckerscafé. “Zowel Ad als ik hebben een groot rijbewijs en Ad rijdt nog regelmatig op de vrachtwagen. Mocht er dus iets niet lukken met het parkeren van de caravan, dan weten wij er wel raad mee.” Ze zijn van alle markten thuis, Hetty en Ad.

Dit artikel werd geschreven door de redactie in samenwerking met Camping Dopsrijk.

 

Geschreven door: Redactie