close
  • vrijdag 26 februari
Reizen

Reisverzekeraars sluiten corona uit als geldige reden voor annulering

Reisverzekeraars sluiten corona uit als geldige reden voor annulering

Reisverzekeraars hebben de voorwaarden aangescherpt met betrekking tot het coronavirus. Corona is geen onvoorziene gebeurtenis meer en dit heeft invloed op de dekking van de reisverzekering. Consumentenadviseur Pricewise ziet ook een daling van 80% van de aanvragen van reisverzekeringen in mei en april ten opzichte van vorig jaar. Toch is het verstandig een reisverzekering te hebben en deze niet meteen op te zeggen, ook niet als je in Nederland op vakantie gaat. Hoe, waarom, wat, wanneer? Dat staat in dit artikel.

Corona is geen onvoorziene gebeurtenis meer

“Verzekeraars hebben nu duidelijker aangegeven wat er niet gedekt is onder de annuleringsverzekering,” zegt Pricewise-directeur Hans de Kok in De Ochtendspits van BNR Nieuwsradio. “Zo is het begrip epidemie aangepast naar pandemie, waardoor vergoeding bijna onmogelijk wordt.” Wel legt hij uit dat het nog wel kan uitmaken wanneer je de reisverzekering hebt afgesloten en wanneer de reis is geboekt en betaald. Of een reiziger vergoeding kan verwachten, ligt dus aan het moment.

Hoe zit het dan precies? Met een reisverzekering verzekert een verzekeringnemer zich voor onvoorziene gebeurtenissen tijdens de reis. Onvoorziene gebeurtenissen zijn bijvoorbeeld verloren bagage of een gestolen tas. En corona? Dit onvoorziene virus hoorde daar in 2019 en begin 2020 ook bij. Dat betekent het volgende: is de reis voor de coronacrisis geboekt, betaald én is er voor die tijd een reisverzekering afgesloten? Dan geldt er mogelijk een vergoeding.

Geschreven door: Redactie