close
  • dinsdag 18 februari
Reizen

Ga eens kamperen in Overijssel

Ga eens kamperen in Overijssel

Dat kamperen nog altijd populair is, werd tijdens de landelijke kampeerbeurs Caravana duidelijk aangetoond door het grote aantal bezoekers. Onze kampeertip: Camping Krolsbergen in Overijssel.

Kampeerwensen

Deze camping voldoet aan meer dan de gemiddelde wensen die veel kampeerders hebben: midden in de natuur, mogelijkheden tot wandelen en fietsen en zelfs varen met een bootje. De camping ligt ongeveer drie kilometer verwijderd van het bekende park Weerribben in de provincie Overijssel, gemeente Steenwijkerland.

Zeldzame vuurvlinder

Je kunt er bootjes huren om te varen door het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Hierdoor kun je kennis maken met de natuur en het bijzondere landschap. Ook een geweldig gebied om te wandelen. Je hebt zelfs kans hier de zeldzame grote vuurvlinder tegen te komen. Ander dieren spotten? De otter is weer aanwezig in het gebied sinds 2002.

Bezienswaardigheden

In de buurt van Overijssel liggen de steden Giethoorn, Heerenveen, Wolvega en Steenwijk. Hier zijn gelegenheden om te shoppen, een terrasje te pikken en of musea te bezoeken. Heerenveen ligt op 30 kilometer, Giethoorn op slechts 8 km.

Klimbos Avontuurlijk Paasloo

Voor de kinderen zit naast de camping het Krolsberger bos, hier vind je Klimbos Avontuurlijk Paasloo. Het klimbos bestaat uit verschillende soorten parcoursen die je kunt afleggen. Deze parcoursen bestaan uit 50 hindernissen, 7 tokkel banen waarvan de langste 131 meter is. Dit uitje is voor jong en oud een grote uitdaging. Overnacht je op camping Krolsbergen? Dan ontvang je ook nog korting op de entree van het klimbos.

Dit artikel werd door de redactie geschreven in samenwerking met Camping Krolsbergen.

Geschreven door: Redactie