Ontdek Amsterdam – veilig en verantwoord – vanaf het water

Wie wel eens in Amsterdam komt, heeft ze ongetwijfeld zien varen: de grote rondvaartboten die elke dag weer hordes toeristen over de kanalen van onze hoofdstad rondtuffen. Dat wil zeggen: die hordes toeristen zijn natuurlijk aardig opgedroogd en de boten varen een stuk minder vaak dan het geval was.

Als zo’n rondvaart door de Amsterdamse grachten al een tijdje op jouw lijstje stond, dan is dit dus misschien wel hét moment om dat te doen. Deze ongekende rust in de grachten keert waarschijnlijk nooit meer terug. Natuurlijk wil je dat wel volkomen veilig en verantwoord ondernemen. Daarom laten we je in dit artikel de mogelijkheden zien om een privé rondvaart in Amsterdam te boeken. Zo geniet je in alle rust van al het moois dat de grachten te bieden hebben.

Varen in alle luxe 

We zijn inmiddels in de koudere, nattere maanden van het jaar beland. We beginnen daarom met de mogelijkheden voor een luxe boottocht op een salonboot waarbij het jou en vrienden, gezin of familieleden aan niets hoeft te ontbreken. De luxe salonboten van rederij Amsterdam Boothuur zijn bijvoorbeeld uitgerust met een fluisterstille motor, zodat je gewoon met elkaar kunt praten. Dankzij een dakraam en grote raampartijen heb je een prima uitzicht, maar zit je er toch warmpjes en comfortabel bij.

Een ervaren schipper vaart jullie langs de mooiste plekjes van Amsterdam. Uiteraard kun je hierbij zelf een route uitstippelen of een paar must-sees doorgeven waar je in ieder geval langs wilt worden gevaren. Vervolgens hoef je nergens meer naar om te kijken. Behalve dan naar al het moois dat aan je voorbij drijft natuurlijk.

Jullie zullen je in ieder geval prima op je gemak voelen met de comfortabele zittingen, verwarming, toiletvoorziening en zelfs een geluidsinstallatie als het met die fluistermotor toch iets té stil wordt allemaal.

Toch liever met de zon op je gezicht varen?

Als het weer en de temperatuur het toelaten, bestaat er bij sommige van de luxe rondvaartboten de mogelijkheid om de ramen eruit te halen. Daarmee geniet je van al het comfort dat de salonboot te bieden heeft, maar dan met de wind in je haren en de geur van het water in je neus.

Daarnaast is er ook de optie om een open sloep te huren. Minder geschikt voor in de huidige periode, omdat overdekken daar geen optie is. Wacht je toch liever tot in het voorjaar of de zomer de gezellige drukte op grachten weer is teruggekeerd? Dan is dit zeker een goed alternatief voor de hierboven beschreven luxe salonboten.

Een laatste optie die het vermelden waard is, is het huren van een SUP. Dat is een soort surfboard waar je rechtop op staat. Met een peddel beweeg je je voort. Voor de avontuurlijke onder onze lezers die graag eens iets nieuws proberen, een echte aanrader.

Voor wie niet kan wachten en deze herfst of winter nog wil varen op een salonboot is het goed om te weten dat ook Amsterdam Boothuur natuurlijk de nodige maatregelen in acht moet nemen. Op hun website staat hierover het volgende te lezen:

Vanwege het COVID-19 virus is onze dienstverlening aangepast aan de richtlijnen van het RIVM. We varen met kleine groepen en gezinnen met passende maatregelen. Hiervoor hebben we tijdelijk extra scherpe tarieven en arrangementen. Een heerlijk uitje met vrienden of gezin.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top