close
  • maandag 27 september
Reizen

Ontdek in 2017 de Nederlandse kanten van New York!

Ontdek in 2017 de Nederlandse kanten van New York!

U weet mogelijk al wel dat New York eeuwen geleden Nieuw-Amsterdam heette. Maar wist u dat er tussen de wolkenkrabbers van het moderne New York nog veel Nederlandse sporen te vinden zijn?

Met de groepsreis van Dutch Heritage World Tours gaat u ontdekken hoe ‘Nederlands’ New York nu nog is! Op Manhattan, Staten Island en in Brooklyn is nog veel Nederlands erfgoed zichtbaar. Op de plek van Wall Street stond de houten omheining (de wal) die het Nederlandse stadje aan de noordkant begrensde. Broadway heette destijds de Breede Weg. Midden in Brooklyn (Breukelen!) staat nog altijd een door Pieter Claesen in 1652 bewoonde Nederlandse boerderij uit de 17e eeuw: het Wyckoff Farmhouse Museum.

Verlaat je de stad en reis je door de Hudson Vallei, dan valt er nog veel meer Nederlands erfgoed te ontdekken.

Een op waterkracht aangedreven graanmolen waar ooit tot slaaf gemaakte Afrikaanse gezinnen werkten. Aan de andere kant van de Hudson ligt Huguenot Street, een hele straat met huizen van voormalige Nederlandse kolonisten. We zien een unieke privécollectie met voorwerpen van indianen uit de Hudson Valley, met wie de Nederlanders in bont handelden. Ook op culinair gebied lieten de Nederlanders hun sporen na: coal slaw, pannenkoeken en poffertjes – en zelfs de donut heeft een Nederlandse oorsprong.
Wilt u zelf ervaren hoe ‘Dutch’ het moderne New York nog is? Meld u zich dan aan voor deze 11-daagse groepsreis die u nergens anders zult vinden: vertrek vanaf Amsterdam op 13 oktober.

Dutch Heritage World Tours reist met kleine groepen (minimaal 8 en maximaal 10 deelnemers).

Ga voor een uitgebreide reisbeschrijving en de voorwaarden naar www.dutchheritageworldtours.nl, www.tenzingtravel.nl of www.reisburofraneker.nl

Geschreven door: Redactie