Categorie Culinair

Speculaasrotsjes

Speculaasrotsjes zijn kleine koekjes die traditioneel gegeten worden tijdens de feestdagen in Nederland en België. Ze worden gemaakt van een mix van speculaaskruiden, boter, suiker en bloem en zijn zowel gemakkelijk thuis te maken als te vinden in lokale bakkerijen.…

Lees meerSpeculaasrotsjes

Karamelmousse

De ‘Karamelmousse’ is een heerlijk zoet dessert dat zowel thuis als in restaurants populair is. Het heeft een unieke textuur en smaak die het onderscheidt van andere desserts. Het is perfect voor zowel speciale gelegenheden als voor dagelijks genot. Je…

Lees meerKaramelmousse

Bearnaisesaus

Bearnaisesaus is een Franse saus die bestaat uit gesmolten boter, ei en azijn en wordt vaak gebruikt als smaakmaker bij vlees- en visgerechten. Het recept stamt uit de 19e eeuw en komt uit Frankrijk. Deze rijke en boterachtige saus vindt…

Lees meerBearnaisesaus

Pindarotsjes

Pindarotsjes zijn een geliefde zoete snack gemaakt van pinda’s, chocolade en suiker. Om ze te maken worden de pinda’s geroosterd en daarna gemengd met gesmolten chocolade en suikersiroop. Het mengsel wordt in kleine clusters gegoten en vervolgens gekoeld totdat de…

Lees meerPindarotsjes

Kerstmuffins

Leer hoe je perfecte kerstmuffins maakt door gebruik te maken van de lijst van basis-ingrediënten die professioneel is samengesteld. Gebruik deze overzichtelijke tabel om te zorgen dat jouw muffins vol smaak en textuur zijn zoals het hoort. Ingrediënten Hoeveelheid Bloem…

Lees meerKerstmuffins

Ratatouille

Ratatouille is een typisch Frans gerecht met gestoofde groenten zoals aubergines, courgettes, uien, paprika’s en tomaten. Het wordt op smaak gebracht met kruiden zoals tijm en oregano, en afgemaakt met peterselie. Dit vegetarische gerecht kan op verschillende manieren gegeten worden,…

Lees meerRatatouille

Nasi

Nasi is een populair Indonesisch gerecht. Het bestaat uit gekookte rijst met verschillende kruiden en specerijen, zoals knoflook, ui, gember en komijn. Om de smaak en textuur te versterken, kan er ook vlees, vis of groenten worden toegevoegd. Mensen in…

Lees meerNasi

Waterzooi

Waterzooi is een traditioneel Belgisch gerecht dat oorspronkelijk uit Gent komt. Het wordt gemaakt met kip of vis, groenten en aardappelen, en alles wordt gekookt in een romige soepachtige bouillon op smaak gebracht met kruiden. De naam ‘waterzooi’ komt van…

Lees meerWaterzooi

Knolselderijpuree

Knolselderijpuree is een heerlijk en voedzaam gerecht dat gemaakt wordt door knolselderij te koken en daarna te pureren tot een romige en zachte puree. Het heeft een hartige smaak en zit van nature boordevol vezels, vitamines en mineralen zoals vitamine…

Lees meerKnolselderijpuree