close
  • zondag 20 september
Reizen

Kamperen op de groenste camping van het Vechtdal

Kamperen op de groenste camping van het Vechtdal

In deze koude maar toch zonnige dagen een (kampeer)vakantie plannen. Hoe fijn is dat? Wie snel boekt, kan zich er heerlijk lang op verheugen.

Vindt een camping die bij je past en als je iets zoekt in de omgeving van Dalfsen in Overijssel is camping Starnbosch de perfecte plek voor een rustige vakantie in een bosrijke omgeving.

Deze camping ligt in het Vechtdal. Er zijn geen drukke wegen in de buurt en je bent omringd door de natuur. Voor een ongestoorde vakantie kun je het beste boeken in het voorjaar. De meeste 50-plussers kiezen voor deze periode omdat het dan rustig is op de camping.

Natuur en omgeving

Dalfsen ligt in een prachtig stukje natuur dat veel te bieden heeft: bos, heide, zandverstuivingen en de rivier de Vecht, waar je met een pontje overheen kunt. Het is ideaal om deze omgeving wandelend of met de fiets te ontdekken. Er zijn mooie routes die beginnen bij de camping. Heerlijk fietsen tussen de weilanden met koeien of wandelen door het Vechtdal. In de buurt van Dalfsen liggen plaatsen als Ommen en het dorpje Heino. Heino heeft leuke winkels en restaurants waar je lekker kunt eten en fijn op het terras kunt zitten. In Ommen zijn diverse musea en je kunt er de boot nemen naar Dalfsen. Onderweg wordt er geschut in de monumentale sluis van Vilsteren. Een mooie belevenis.

Faciliteiten

Mocht je nou liever lekker relaxen op de camping, dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt kiezen voor een knus plekje tussen de bomen of met ruim uitzicht op een kampeerveld. Op alle plekken is genieten met een boekje voor de tent of gezellig babbelen met de buren, gegarandeerd. Op de camping worden regelmatig activiteiten georganiseerd: een bingo of een quizavond om je hersens te laten kraken. Starnbosch beschikt over een overdekt en open zwembad met peuterbad, een wellness-pleintje met sauna en hottub, een minibioscoop en voor de allerjongsten is er een overdekt speeltuintje met springkussen aanwezig.

Vader en Zoon weekend

Ieder jaar, twee weken na Pinksteren, wordt er een Vader en Zoon weekend georganiseerd op camping Starnbosch. Mannen krijgen zo de kans om speciaal met hun zoon(s) een activiteit te doen. De meeste mannen zijn niet zo van het shoppen en het wachten bij de pashokjes, nee, ze willen mannendingen doen en op avontuur. In dit geheel verzorgde weekend worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd op en rondom de camping. Mocht je interesse hebben maar geen tent? Geen probleem, bij camping Starnbosch zijn diverse tenten, caravans, lodges en andere accomodaties te huur. Natuurlijk ook handig als je er op een ander moment wilt verblijven.

lodges

Vrienden en Familie weekend

De vraag of vaders hun dochters of andere familieleden ook mee mochten nemen, was voor de camping-leiding aanleiding om het Vrienden en Familie weekend te organiseren. Dit weekend wordt een week na het Vader en Zoon weekend georganiseerd en is voor alle leeftijden, dus geschikt voor iedereen. Zo hoeft er niemand thuis te blijven. Ook in dit weekend staan er allerlei activiteiten op het programma en heb je twee dagen entertainment, sport en spel, lekker eten en natuurlijk veel plezier.

Dit artikel is geschreven door de redactie in samenwerking met Camping Starnbosch

Geschreven door: Redactie