close
  • maandag 6 juli
Reizen

Juist in de herfst zijn de Weerribben ‘the place to be’

Juist in de herfst zijn de Weerribben ‘the place to be’

De herfst is een prachtig seizoen om eropuit te gaan. Daarvoor hoef je helemaal niet ver te reizen. In eigen land is er zoveel te ontdekken, zoals bijvoorbeeld natuurgebied de Weerribben in de provincie Overijssel!

Vanwaar die naam?

Natuurgebied de Weerribben-Mieden is ontstaan door het maken van turf. De vervening heeft ervoor gezorgd dat er smalle stroken land ontstonden, de zogeheten ribben. De wateren ernaast worden weeren genoemd. En voilà, vandaar de naam Weerribben. Een door mensen gevormd nationaal park, waar de natuur zich op dit moment langzamerhand aan het voorbereiden is op de winter. Stap eens in een bootje met een gids en laat je van alles vertellen over dit waterrijke gebied.

Camping Krolsbergen

Zoek je voor de herfstvakantie een camping in de omgeving van de Weerribben? Check Camping Krolsbergen. Ook in in het najaar is het prima vertoeven op deze camping die zich midden in de natuur bevindt. De camping ligt ongeveer drie kilometer verwijderd van het nationale park Weerribben-Mieden. Vanaf de camping zelf heb je ook ontzettend veel keuze uit wandel en fietspaden.

Steenwijk

Het is heerlijk om urenlang in de natuur te zijn, maar het is leuk om dat af te wisselen met een bezoek aan de stad. Kies voor Steenwijk. Deze vestingstad heeft een rijke historie, er zijn gezellige terrasjes en je kan er leuk winkelen. Een stad waar je je prima een dag kunt vermaken. Voor de liefhebbers is er op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur een weekmarkt op de Markt. De koopzondag vindt plaats op de laatste zondag van de maand.

Klimbos Avontuurlijk Paasloo

Voor wie van een uitdaging houdt is het erg leuk om Klimbos Avontuurlijk Paasloo te bezoeken. Het klimbos ligt temidden van het Paasloerbos vlakbij Camping Krolsbergen. Het klimbos beschikt over verschillende soorten parcoursen die je kunt afleggen. Deze parcoursen bestaan uit 50 hindernissen, 7 tokkel banen waarvan de langste 131 meter is. Overnacht je op Camping Krolsbergen? Dan ontvang je ook nog eens korting op de entree van het klimbos.

Dit artikel is geschreven door de redactie in samenwerking met Camping Krolsbergen.

Geschreven door: Redactie