Genieten van een vakantie in de Dordogne

De zomervakantie ligt aan de horizon. Het is nog niet te laat om plannen te maken voor een prachtige vakantie, bijvoorbeeld naar het zonnige Frankrijk. In de Dordogne vind je alles waar je in een vakantie naar zoekt, van schitterende natuur tot schitterende historische steden en outdoor-activiteiten. Laat je inspireren voor je volgende vakantie in dit artikel over deze prachtige Franse streek, en wie weet vind jij in de Dordogne het vakantiehuis waar je dit jaar heerlijk kunt vertoeven.

Zorgeloos genieten

De Dordogne is een van de grootste departementen van Frankrijk. De regio dankt zijn naam aan de rivier die erdoorheen stroomt. Die rivier is met zijn 500 kilometer een van de langste van Frankrijk. Op veel plekken langs de rivier kun je een kano of kayak huren, net als aan de oevers van rustigere riviertjes zoals La Dronne. Dit biedt de mogelijkheid rustig te peddelen langs steile rotswanden, kiezelstranden en de schitterende Franse natuur. Houd je van geschiedenis en cultuur, dan heeft de Dordogne je ook genoeg te bieden. Je vindt er in totaal wel 1500 kastelen, burchten en landhuizen. Veel hiervan kun je bezichtigen. Ook de authentieke Franse dorpjes zijn het bezoeken meer dan waard.

Vakantiepark

Je vindt veel vakantieparken in Frankrijk, en dus ook in de Dordogne. Een vakantiepark is de ideale plaats om dit jaar je vakantie in door te brengen. Zo’n park is namelijk van alle gemakken voorzien. Je kunt er heerlijk in je eigen bubbel blijven, of je vakantiehuisje gebruiken als uitvalsbasis van waaruit je mooie steden en bezienswaardigheden bezoekt. Op een park zelf is ook voldoende te beleven. Een goed vakantiepark heeft veel faciliteiten waar jij als bezoeker gebruik van mag maken, zoals sportvelden, zwembaden en een animatieteam. Ook beschikken ze vaak over een restaurant en bar waar je kunt genieten van de Franse keuken.

Domaine de Lanzac

Domaine de Lanzac is een mooi voorbeeld van zo’n vakantiepark. Dit park is onlangs vernieuwd en daardoor bijzonder goed uitgerust. Zo zijn bijvoorbeeld het restaurant en de bar uitgebreid en opnieuw ingericht en is er een buitenpaviljoen geopend. Hier vind je een bakker waar elke ochtend heerlijk op zijn Frans ontbeten kan worden in de zomerzon. De nieuwe beheerders van dit park zijn overigens beide gediplomeerde topkoks. Zij laten je op een heerlijke manier kennismaken met de Franse keuken.

Domaine de Lanzac ligt centraal tussen Rocamadour en Sarlat, wat een grote keuze aan uitstapjes in de omgeving biedt. Ook de strandjes aan de Dordogne zijn goed te bereiken. Hier kom je heerlijk bij op een warme Franse zomerdag.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top