Duur doen op het strand van Vlieland

Vlieland of Los Angeles? Een dagje strand is bijna even duur. Op welk strand lig jij het liefst?

De twijfelachtige eer van het duurste strand van Nederland gaat dit jaar naar Vlieland. Het eiland staat zelfs op de 31e positie van meest dure badplaatsen ter wereld. Nog boven het strand Venice Beach in Los Angeles. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek uitgevoerd door Reisorganisatie Travelbird.

‘Capri van de Lage Landen’

Even wat achtergrondinformatie. De gemeente Vlieland telt 1.112 inwoners (bron CBS, april 2017) en er is slechts één dorp, Oost-Vlieland. Qua oppervlakte is het ruim driehonderd vierkante kilometer groot en het is een van de populairste Waddeneilanden van de TVTAS-groep. Onbekende en bekende Nederlanders zoals Robert ten Brink, Marco Borsato en Monique van der Ven hebben er een vakantiehuis of meren aan in de haven.

IJmuiden in Nederland het goedkoopst

Terug naar het onderzoek. De lijst is gebaseerd op wat de bezoeker moet betalen voor water, een alcoholische versnapering, zonnebrandcrème, een ijsje, een lunch en de faciliteiten op het strand. Daarbij kun je denken aan een strandbed of parasol. Wat je kwijt bent op Vlieland? Gemiddeld 53,26 euro. Een dagje niksen op het strand in het populaire Scheveningen kost minder. Daar ben je iets meer dan 45 euro kwijt. In IJmuiden ben je het goedkoopst uit en ben je na een stranddagje gemiddeld 34,78 euro lichter.

Strandbezoekers het duurste uit in Nieuw Caledonië

In West-Europa is het goedkoopste strand te vinden in Duitsland. Om precies te zijn het Duitse Falkensteiner Ufer. Het strand ligt bij Hamburg en staat op de 321e positie. Vergeleken met Vlieland erg goedkoop, namelijk 19,80 euro. Dat komt vooral omdat de faciliteiten er gratis zijn. Wil je echt goedkoop, dan moet je naar Vietnam. Cua dai Beach kost 13,44 euro. Dat zijn pas prijzen! Het allerduurste strand is te vinden in Nieuw Caledonië, een archipel in de Stille Oceaan ten oosten van Australië. Kosten: 78,57 euro. Pff, dat is wel erg duur voor een dagje zon en zee.

De gehele ranglijst

Welk strand is jouw favoriet en waar ga jij heen dit jaar? Kijk hier wat een ijsje, lunch, water, biertje en zonnebrandcrème op jouw lievelingsstrand kosten.

Bron: Travelbird