close
  • dinsdag 14 juli
Reizen

Drie top wandelbestemmingen in Europa

Drie top wandelbestemmingen in Europa

Wat is er heerlijker dan je vrije tijd te besteden aan een deugddoende vakantie? Pittoreske dorpjes bezoeken of lange wandeltochten maken door prachtige natuurgebieden. Weet je nog niet waar je naartoe wilt? Laat je dan inspireren door de onderstaande wandelbestemmingen in Europa.

Bretagne, Frankrijk

Bretagne is een regio die zich kenmerkt door zijn woeste landschappen die ideaal zijn voor een stevige wandeltocht. Overal waar je gaat, ruik je de zoute zeelucht. De temperaturen zijn heel aangenaam omdat Bretagne een zacht zeeklimaat heeft waardoor er in de zomer geen hittegolven zijn en ook geen strenge winters.

De wandelpaden die heel Bretagne doorkruisen (GR: Grande Randonnée) worden aangeduid met witte en rode markeringen. Deze paden lopen van noord naar zuid en van oost naar west. In de streek heb je ook wandelpaden die zich vormen in lussen (GRP: Grande Randonnée de Pays). Die herken je aan de geel met rode markeringen. Voor korte wandelroutes kun je de gele markeringen (PR: Promenades et Randonnées) volgen.

Als je wandelt langs de Côte d’Armor kun je onderweg even stoppen om te genieten van de verse visgerechten en zeevruchten die geserveerd worden.

Oostende, België

Maak je liever een stadswandeling terwijl je geniet van de zee? Trek dan naar Oostende. In deze zilte stad kun je wandelingen maken die je voeren langs groene parken, jachthavens, viskraampjes, winkelstraten en casino’s waar je kan spelen op fruitautomaten.

In de zomer kun je de wandeling combineren met een bezoekje aan één van de voorstellingen van ‘Theater aan Zee’. In Oostende kun je nog veel meer cultuur opsnuiven dankzij de vele torens en monumenten die elk hun eigen verhaal vertellen.

Nationalpark Sächsische Schweiz, Duitsland

Een wandeling maken door het Nationalpark Sächsische Schweiz voelt aan als een sprookje. Dit is een wereldwijd uniek natuurlandschap met afwisselende vergezichten en speciale rotsformaties. Het is ook een uniek leefgebied voor verschillende planten en dieren. Je vindt hier nog soorten terug die in andere streken al lang zijn uitgestorven.

Het park bestaat uit beschermde zones. Je kunt vrijwel in alle zones wandelen, maar er gelden wel vaak specifieke regels per gebied. Het nationale park beschikt over meer dan 1100 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden en bergpaadjes. Je kunt verschillende gekleurde markeringen volgen afhankelijk van de soort wandeling die je wilt maken. Je kunt tijdens je wandeling prachtige panorama’s bewonderen, klauteren over beekjes en tafelbergen beklimmen. Overnachten is mogelijk in de vriendelijke dorpjes.

Geschreven door: Redactie