close
  • vrijdag 26 februari
Reizen

De mooiste kampeerroutes in Duitsland

De mooiste kampeerroutes in Duitsland

Duitsland is een van de buurlanden van Nederland, en is daarom natuurlijk ook een van de meest populaire bestemmingen om een vakantie door te brengen. Nu het ernaar uitziet dat campervakanties deze zomer mogelijk gaan zijn, willen we je enkele mooie routes voorschotelen. Zeker als je je vakantie dichterbij wilt houden, en met de camper er op uit wilt gaan, is Duitsland een aanrader!

We geven je drie mogelijke routes en wat je op je weg vindt. Nog een kleine tip – vergeet je milieuvignet niet! Hier zijn ze in Duitsland extra streng op.

Zuid-Beieren

Dit zuidelijke deel van Duitsland heeft sprookjesachtige landschappen die zich uitstrekken op een route. Wij stellen voor om te beginnen in Lindau, aan de Bodensee, en een beetje de grens met Oostenrijk te volgen met de koers op het oosten, om dat uit te komen aan de Königssee. Je kan de route zelf aanpassen aan je wensen, maar ze voert je sowieso langs talrijke bergmeren, burchten en kastelen, bergweides met zicht op de Alpen en zoveel meer. Deze geeft je ook de volle vrijheid om de route makkelijkt uit te breiden met enkele extra elementen, indien je langer weg wilt.

 

Je kan bijvoorbeeld in het midden een kleine “omweg” maken naar München, een van de bekendste steden in Duitsland, en niet zomaar. Het heeft zoveel te bieden op alle vlakken – gastronomie, cultuur, natuur in de nabijheid – en het is ook thuis aan de Allianz arena, het thuis stadion van de fameuze Bayern Munchen. Nu de Bundesliga van start is gegaan, kan je misschien zelfs een westrijdje meepikken van deze jongens, hun kansen om een trofee binnen te rijven zijn niet mis!

Duitsland heeft ook wijn!

Als je een connaisseur van wijn bent, verrast het je zeker niet dat Duitsland een van de grootste wijnproducenten is – naast de meer bekende Frankrijk, Spanje en Italië. En als je er met de camper op uitgaat en een kortere route zoekt, waarom niet jezelf op deze gastronomische ervaring trakteren? Deze route is rond de 100 km, en is een perfect romantisch uitje als je er met z’n tweetjes op uittrekt. Amandelbloesems in de lente, vijgen en citroenen in de zomer, pittoreske wijngaarden langs de kanten van de weg en kleine wijndorpjes met kronkelende straatjes – dit alles, met een glaasje riesling erbovenop!

We raden aan om te beginnen in Weintor, aan de Franse grens, bijvoorbeeld in Schweigen – Rechtenbach. Hier kan je beginnen met een mooie wandeling te maken in de wijngaarden, geen betere start voor een wijnroute, toch? Zo kan je je weg vinden naar Bockenheim, hopelijk met veel tussenstops in de prachtige landschappen. Je kan op voorhand opzoeken welke wijngaarden je graag zou willen bezoeken om zo je route beter uit te stippelen.

Van Monschau naar de Rijn

Monschau is een van de mooiste steden van het Eifelgebied in Duitsland. Pittoreske huisjes, kleine dorpjes met artisanale winkeltjes en schattige restaurantjes, en natuurlijk ook gastronomische hoogtepunten. Voordat je er met de camper op uit trekt kan je ook een paar nachtjes in Monschau blijven en genieten van de wandel- en fietsroutes. Eens je uit Monschau vertrekt, staat Trier op het programma, met de Porta Nigra als culturele tussenstop, waarna je door kan rijden naar Slot Heidelberg. Dit prachtig middeleeuws kasteel is een hele dagtrip waard, en bevat in zijn kelders trouwens het Heidelberger Vat – een vat van niet minder dan 219.000 liter wijn!

Op je weg kan je nog een bezoekje brengen aan Frankfurt am Main, voor je doorrijdt naar de Rijn. We raden je aan om in Mainz te eindige, deze middeleeuwse stad is zeker niet te missen, met zijn oude marktplaatsen en een mooie, met goud beklede Augustijnse Kerk.

Geschreven door: Redactie