Baantjer komt terug

Baantjer was jarenlang hét kijkcijferkanon van RTL 4. Voor de liefhebbers is er goed nieuws. Rechercheur De Cock (met C.O. C.K) keert terug op televisie bij RTL 4 en Videoland! Piet Römer, die de rol van de legendarische rechercheur speelde, krijgt een opvolger: Waldemar Torenstra. 

Waldemar Torenstra te jonge rechercheur?

Het is nu twaalf jaar geleden dat de oorspronkelijke serie Baantjer stopte. Is Waldemar Torenstra met zijn 44 jaar dan niet aan de jonge kant om de rol van een oude rechercheur te spelen? Nee hoor, de serie gaat zich afspelen in de jaren tachtig. Waldemar kruipt in de huid van de jonge rechercheur De Cock. “Het is een enorme eer en tegelijkertijd een grote uitdaging om in de huid te kruipen van één van Nederlands meest bekende personages,” aldus Torenstra op de website van RTL Boulevard. 

Eerst een speelfilm 

De zoon en kleinzoon van Piet Römer, Peter en Thijs Römer zijn degenen die met het idee kwamen om een nieuwe serie van Baantjer te laten maken. Thijs bedacht ook de scenario’s. Zelf ben ik een liefhebber van detectives en de comeback van Baantjer doet mij persoonlijk denken aan de serie ‘Endeavour Morse‘ die uitgezonden wordt door de KRO. Hierin speelt Shaun Evans de rol van de jonge rechercheur Morse. De oorspronkelijke serie Morse was een groot succes, maar ook de nieuwe serie is erg geslaagd, want dit jaar wordt het vijfde seizoen alweer opgenomen. Voordat Baantjer terugkeert op de televisie komt er eerst nog een speelfilm die volgend jaar in de bioscopen wordt verwacht. 

Appie Baantjer bedacht De Cock 

De opnames van de nieuwe serie worden gestart in september. De regie is in handen van Arne Toonen en de productie wordt gedaan door Millstreet Films. Nog even ter herinnering: het personage De Cock is bedacht door rechercheur Appie Baantjer en gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks A.C. Baantjer, waarvan maar liefst meer dan zeven miljoen boeken zijn verkocht. In het jaar 1997 won de serie de Gouden Televizier-Ring. Begin 2000 trok de succesvolle serie een recordaantal kijkers van ruim 2,8 miljoen.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top