close
  • maandag 27 september
Nostalgie

6 februari 1952: The Crown voor Elizabeth

6 februari 1952: The Crown voor Elizabeth

Weet jij het nog?

Wat krijg je tegenwoordig nog voor 110 miljoen euro? Een prachtige Netflix serie over koningin Elizabeth van Engeland. Althans, zoveel kostte de eerste serie van The Crown. Inmiddels is de tweede er ook en deze mag zich al verheugen op een flinke hoeveelheid kijkers. Als je namelijk de eerste gezien hebt, wil je meer.

Vandaag is het de dag dat Elizabeth in 1952 koningin van het Verenigd Koninkrijk werd, Ze heeft dus niet alleen al een hoge leeftijd bereikt, maar maakt ook nog eens totaal geen gebruik van welke vorm van pensioen dan ook.

Tot aan de dood

Elizabeth (21 april 1926) Alexandra Mary wordt op 2 juni 1953 in Westminster Abbey officieel tot koningin gekroond. En sinds die dag zwaait ze in haar pastelkleurige mantelpakjes de scepter over het Britse koninkrijk. Van aftreden zal overigens geen sprake zijn, want in Groot Brittanië is het de traditie dat een koning of koningin regeert tot aan de dood.

De kans dat je geportretteerd wordt als je op je 91ste nog alive and kickin’ bent, is natuurlijk groot en zo geschiedde. De dramaserie speelt vanaf november 2016 op Netflix. Per deel zullen er steeds tien jaar van haar regeerperiode worden getoond.

Geschreven door: Redactie