close
  • woensdag 15 juli
Kunst en Cultuur

5 Italiaanse modemerken voor vrouwen

5 Italiaanse modemerken voor vrouwen

Wanneer je denkt aan Italië, denk je aan mode. Bizar veel modemerken komen uit Italië. Hoeveel weet jij er te noemen? Vrouwen en mode gaan heel goed samen. Zij zijn vaak op de hoogte van de laatste modetrends. Heb jij van onderstaande modemerken één of meerde producten in de kast liggen? Wij zijn met name benieuwd of je een product in huis hebt van laatstgenoemde modemerk van dit artikel.

Prada

Het merk Prada is in 1913 opgericht in de modestad Milaan door Mario Prada. Bij de oprichting maakte het merk vooral luxegoederen. Denk hierbij aan koffers, tassen, kleding en schoenen. In 1978 werd het bedrijf geërfd door de kleindochter (Miuccia Prada) van Mario Prada. Zij heeft het merk verder op de kaart gezet met o.a. een eigen parfum lijn.

Gucci

Het meest bekendste Italiaanse modemerk is natuurlijk Gucci. Bijna iedereen heeft hier weleens van gehoord, jij ook? Het merk werd in 1920 door Guccio Gucci gelanceerd in Florence en gaat dus al een tijd mee in de modewereld. Tot 1993 is het bedrijf geleid door familie. Daarna is het merk overgenomen door het kapitaalkrachtige Investcorp.

Versace

Het merk Versace is opgericht in 1978 door Gianni Versace. Ook dit modemerk is bij bijna iedereen wel bekend. De oprichter heeft 19 jaar lang zelf altijd alles ontworpen. Helaas kwam hier een einde aan toen Gianni Versace in 1997 voor zijn huis in Miami werd vermoord. Hierna heeft zijn zus Donatellia samen met haar broer het merk voortgezet.

Furla

Het stijlvolle merk Furla is opgericht in 1927 en vind haar oorsprong in de stad Bologna. Het Italiaanse modemerk staat al meer dan 80 bekend om haar innovatieve designs. Het merk staat naast kwaliteit ook bekend om de vele kleuren. Het merk verkoop kleding, schoenen en van die hele leuke kleine gekleurde tasjes. Met name de tasjes zijn bijzonder populair bij vrouwen in elke leeftijdscategorie.

Antony Morato

Het merk Anthony Morato werd in 2007 opgericht door de broers Lello, Giovanni en Tania. De hoofdreden om zelf een modemerk op te richten? Zij vonden de prijzen van andere gevestigde merken te hoog en besloten zelf kleding te gaan maken. Het merk staat bekend om haar klassieke uitstraling. Zij verkopen fashion- en lifestyleartikelen voor mannen, vrouwen en kinderen.

Het merk is relatief kortgeleden opgericht ten opzichte van de eerdergenoemde merken. Wij zijn dan ook heel benieuwd of je weleens gehoord hebt van dit merk. Weleens van dit merk gehoord? Dan kan je met zekerheid zeggen dat je een echte modekenner bent.

Geschreven door: Redactie