5 inspirerende boeken voor bij de haard

Lange winteravonden lenen zich bij uitstek om boeken te lezen. Wij kozen er 5 voor jou uit die nog maar net zijn verschenen of nog moeten verschijnen. Verheug je!

Landlijnen van Raynor Winn

Veel fans van haar hebben er echt op zitten wachten. Als je daartoe behoort en haar derde boek nog niet hebt, dan wordt het nu tijd. Landlijnen heet het. Het verscheen dit najaar en is het derde boek van Raynor Winn. Het is het verhaal van wederom een wandeltocht die ze samen met haar man ondernam. De tocht gaat over maar liefst zestienhonderd kilometer, van het noorden van Schotland naar de kust van het zuidwesten van Engeland. Zoals we gewend zijn van Winn gaat het niet louter om het wandelen zelf, maar ook over de natuur, de mensen die ze tegenkomen en hun toekomst samen. Een prachtig vervolg op Het Zoutpad en De Wilde Stilte.

Uitgeverij Balans

 

Engelenhaar van Bart Chabot

Het duurt nog eventjes, maar in januari 2023, hartje winter, verschijnt het nieuwe boek van Bart Chabot: Engelenhaar. Het bevat verhalen over zijn verleden, over een periode die hij niet eerder beschreef. Het gaat onder andere over de avontuurlijke tochten met zijn vriend Anton Corbijn door onder meer Oost-Duitsland, en de ontmoeting met zijn grote liefde. Uiteraard geschreven met een vaart die van we van Chabot kennen, maar eveneens met gevoeligheden en kwetsbaarheden die hij de laatste jaren zo fraai in zijn boeken laat zien.

Uitgeverij De Bezige Bij

 

Biografie over Hans van Manen

Onlangs verscheen er een boek over het leven van Nederlands bekendste choreograaf Hans van Manen met de titel: Gelukskind. De kunstenaar is de negentig jaar al gepasseerd en inspireert nog altijd veel mensen. Schrijver en biograaf Sjeng Scheijen had exclusief toegang tot het archief van Hans van Manen en sprak uitgebreid met hemzelf over zijn jeugd en de creatieve jaren zestig en zeventig. Het gaat ook over zijn medekunstenaars en zijn geliefden.

Uitgeverij Prometheus

 

Het Klimaatboek van Gretha Thunberg

Het is recent verschenen, Het Klimaatboek van Gretha Thunberg. Als je goed wilt weten wat er gaande is, als het gaat om duurzaamheid en het zorgen voor en de zorgen om onze planeet, dan is dit boek er eentje om deze winter te lezen. Thunberg vroeg meer dan honderd vooraanstaande wetenschappers, leiders, activisten en publicisten te vertellen over ons klimaat. De verhalen gaan onder meer over smeltende ijskappen, fast fashion en de toekomst van onze voedselvoorziening. Ook lees je haar eigen verhaal over de protestacties en het blootleggen van greenwashing. Volgens de uitgever ‘onthult ze hoezeer we in het ongewisse zijn gelaten’.

Uitgeverij De Bezige Bij

 

Kasteeldroom van Emmy Postma

Wie regelmatig op televisie kijkt naar kasteelvrouwe Emmy Postma, de verpleegkundige die een Frans kasteel verbouwt tot een chambres d’hôtes en daarbij door een Nederlandse televisieploeg van omroep Max wordt gevolgd, kan hier vanaf half januari 2023 ook over lezen in het boek: Kasteeldroom, mijn avonturen in Frankrijk. Het is een grappig en ontroerend verslag geworden, zo meldt de uitgeverij. Lees alles over de avonturen tijdens de verbouwing van Chateau des Chauvaux in de Franse Dordogne.

Uitgeverij Ambo/Anthos

 

Fotocredits:

Raynor Winn: Theroadislong – Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=83040840

Bart Chabot: Roel Wijnants – Own work eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4980481

Gretha Thunberg: European Parliament – CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=88931682

 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top