3 lekkere vakantieboeken

Veel mensen komen pas in hun vakantie aan lezen toe. Zonnehoed op het hoofd en sla maar open dat boek. Maar wat lees je dan? Drie tips: twee leesboeken en een doe boek.

Mijn reisdagboek

Of je deze zomer nu in eigen land op vakantie gaat of de grens reist, een reisdagboek is een musthave voor de zomer. Plakte je vroeger al je foto’s in een plakboek en schreef je daar je herinneringen bij, tegenwoordig schaf je een kant en klaar reisdagboek aan. Ze zijn er in alle mogelijke stijlen. In alle reisdagboeken kun je je dagelijkse belevenissen beschrijven, tekeningen maken of er foto’s bij plakken. Sommige reisdagboeken zijn al fijn nog voordat je op reis gaat omdat er handige to do lijstjes instaan en lijstjes van spullen die je mee zou moeten nemen. Overweeg wel even goed hoe stevig en schrijfwaardig jouw reisdagboek moet zijn. Als je voor langere tijd op reis gaat, moet zo’n boekje wel wat kunnen hebben. Een harde kaft, stevige papier en eventueel een ringband zodat het makkelijk omslaat en daarmee makkelijk schrijft zijn zaken waar je rekening mee kunt houden.

Echt Gebeurd

Paulien Cornelisse staat garant voor heerlijk leesbare teksten, eyeopeners, opmerkelijke verhalen en humor. Echt iets om in de vakantie te lezen. Niet te zwaar, en vooral leuk. Wie kent niet de boeken: ‘Taal is zeg maar mijn ding’ en ‘En dan nog iets’.  ‘Echt gebeurd’ is een aanrader om in de vakantie te lezen. Het zijn opgetekende verhalen van mensen die iets bijzonders hebben beleefd. Tot nu toe werden er wel vijfduizend verhalen verteld en ook tijdens verschillende festivals zijn er vertelevents gehouden (Lowlands, IDFA). Een selectie uit deze verhalen is wekelijks te beluisteren via de enorm populaire podcast Echt gebeurd. Een deel van deze verhalen is nu ook uitgeschreven. Het vormt drie boeken in een cassette en bevat in totaal 72 verhalen. Gemaakt door Paulien Cornelisse en Micha Wertheim.  (Uitgeverij De Harmonie)

Je bent zoals je denkt

Nog een beetje aan zelfreflectie doen deze zomer? Dan kun je je tegoed doen aan Michael Pilarczyk’s boek: Je bent zoals je denkt. De mediaman met de radiostem kan ook schrijven en is zeer succesvol als coach. Al een aantal jaren runt hij zijn Mastermind Academy en schreef een aantal succesvolle boeken. Als je je wilt laten inspireren met een stukje levenskunst is ‘Je bent zoals je denkt’ een aanrader. Hierin staat uitgelegd hoe gedachten je dagelijkse realiteit vormen. Als je dat beter begrijpt, laat je je niet zo snel door je gedachten meenemen naar een leven dat je eigenlijk niet wenst. Kortom; voor meer grip op je leven is dit een leerzaam boek. (Uitgeverij Invictus Publishing)