Michael Jackson

29 augustus 1958: Michael Jackson zou vandaag 60 zijn geworden

Ruim acht jaar geleden alweer overleed hij aan een hartstilstand en was toen bijna eenenvijftig. Michael Joseph Jackson, oftewel de King of Pop. Vandaag zou hij zestig geworden zijn. Jackson was een van de meest succesvolle artiesten van de twintigste eeuw. Zijn stemgeluid herkende je overal en altijd en zijn dansmoves en videoclips waren legendarisch.

Jackson 5

Hij begon zijn muzikale loopbaan op jonge leeftijd, samen met zijn broers als lid van The Jackson 5, maar had daarnaast al snel een solocarrière. Het nummer ‘Ben’ was één van zijn eerste hits. Begin jaren tachtig werd Michael een internationale ster en zijn album ‘Thriller’ werd 65 miljoen keer verkocht; een megasucces. Ook van het album ‘Bad’ gingen miljoenen exemplaren over de toonbank.

Wacko Jacko

Zijn muzikale populariteit was groot, maar men vond hem over het algemeen maar een vreemde snuiter. Vanwege zijn excentrieke leven kreeg hij de bijnaam Wacko Jacko . Hij had een chimpansee genaamd Bubbles in huis en zou in een zuurstoftent slapen. Zijn landgoed Neverland was een heus pretpark. En dan waren daar nog de vele cosmetische ingrepen; zijn huid werd steeds bleker en zijn neus kreeg een totaal andere vorm. Ook de beschuldigingen van seksueel misbruik van een 13-jarige jongen deden Jacksons imago geen goed.

Privéleven

In de jaren negentig nam zijn muzikale succes af en kreeg zijn privéleven nog meer aandacht. Michael trouwde twee keer. In 1994 met de dochter van Elvis Presley en in 1997 met verpleegster Debbie Rowe, waarmee hij twee kinderen kreeg: Prince Michael I en Paris Katherine. In 2002, na de scheiding van Rowe, volgde nog een derde kind van een onbekende moeder, Prince Michael II. Hij liet de baby boven een balkon in Berlijn bungelen en die actie leverde hem veel kritiek op. Er waren geruchten over buitensporig medicijn- en drugsgebruik.

Comebacktour

Een paar weken na zijn dood zou Michael Jackson aan een comebacktour beginnen in Londen. Maar zover kwam het niet. Op 25 juni 2009 overleed de King of Pop. Hij is bijgezet in een mausoleum op Forest Lawn Memorial Park in Glendale.

Muziek

Radio 10 staat vandaag de hele dag in het teken van Michael Jackson zijn muziek. Luister hieronder naar het nummer ‘Ben’; Michael in zijn jonge jaren. Wat is jouw favoriete nummer?

https://youtu.be/cwKWiZAuHoQ

Foto: Wikimedia

 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top