Waar moet je op letten bij het kopen van een leren handtas? 

Strak. Elegant. Stijlvol. Drie woorden die een leren handtas dames perfect omschrijven. Maar met zoveel variatie, hoe kies je de beste voor jou? Net als bij het kopen van een nachtlampje kan het namelijk lastig zijn om te kiezen uit alle leren handtassen door de vele opties. Gelukkig zetten we in dit artikel een paar dingen op een rijtje waar je absoluut op moet letten bij het kopen van een leren handtas voor dames. 

Land van herkomst 

Het land waar de tas gemaakt wordt speelt een grote rol in de kwaliteit. Er zijn bepaalde landen zoals Italië en Frankrijk die leren tassen van hoge kwaliteit maken, maar zorg ervoor dat je er geen koopt alleen omdat er een label op staat dat het in Italië is gemaakt. Grote bedrijven weten dat mensen Italiaanse tassen kopen, zodat ze hun tassen daar maken waar dat voor hen het goedkoopst is, en ze dan gewoon afmaken in Italië, zodat ze dat label kunnen toevoegen en de tas aan jou kunnen verkopen. Trap dus niet in deze trucs. Koop je tas niet alleen vanwege het land – koop hem vanwege de kwaliteit en omdat je hem leuk vindt!

Machinaal gemaakt versus handgemaakt

Het grootste deel van de markt voor leren tassen bestaat uit machinaal vervaardigde tassen. Het is goedkoper voor de bedrijven om ze zo te maken en ze kunnen ze tegen een meer betaalbare prijs voor je verkopen. Dit betekent dat ze minder geld uitgeven om ze te maken en dat meer mensen ze kopen. Maar je wilt liever echt een goed exemplaar kopen. Je moet dus overwegen om toch een handgemaakte leren handtas te kopen, al is zo’n model wel een stukje duurder helaas.

Ruimte

Wil je je laptop meenemen in je handtas van leer? Zorg er dan voor dat dit past. Ga je er veel studieboeken in stoppen? Je zult dan nog meer ruimte nodig hebben! Wellicht past je nachtlampje kind dan zelfs in je leren handtas. Dit is van belang omdat je tas je van dienst moet kunnen zijn, wat ook het geval is als je de handtas mee wilt nemen als bagage op je volgende reis. Heb je een andere toepassing voor de tas? Zorg er dan voor dat het hierbij past, waarbij de ruimte in de leren handtas over het algemeen een grote rol speelt. 

Type leer

Het type leer dat je kiest bij het kopen van je handtas heeft een grote invloed op hoe het eruitziet en aanvoelt. Hierbij heb je namelijk meerdere opties, maar het is verstandig om te kiezen voor volnerf leer. Het levert geweldige kwaliteit en ziet er nog beter uit, zelfs na jarenlang gebruik van de tas! Andere soorten leer moet je juist zien te vermijden aangezien ze gemaakt zijn van restjes die chemisch zijn samengevoegd. De kwaliteit gaat hierdoor achteruit, terwijl het ook sneller en het simpelweg niet goed voelt. Kies dus voor een handtas die gemaakt is van volnerf leer. 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top