Categorie Bewaren

Vissticks bewaren

Vissticks is een snack in de vorm van een staaf (“stick”). Van binnen bestaat de visstick, weinig verrassend, uit vis. De buitenkant is een krokante laag gemaakt met paneermeel of een vergelijkbaar product. Meestal wordt voor vissticks een koolvis of…

Lees meerVissticks bewaren

Bami goreng bewaren

Bami goreng is een gerecht met vlees, garnalen, groenten en ei. Dit alles wordt toegevoegd aan gekookte tarwenoedels. Het woord “goreng” komt uit het Maleisisch en Indonesisch en betekent “gebakken”. In Nederland wordt het begrip bami goreng wat ruimer gebruikt,…

Lees meerBami goreng bewaren

Eiersalade bewaren

Eiersalade is een populaire, lekkere en frisse salade voor op brood of een toastje. Eiersalade wordt gemaakt van (gehakte) hardgekookte eieren en mayonaise. Ook zit er vaak mosterd, zout en peper in. Alternatief wordt er soms nog selderij, ui en/of…

Lees meerEiersalade bewaren

Lasagne bewaren

Hoe lang kun je lasagne bewaren? Dat ligt er aan of de lasagne al bereid is of dat deze nog droog in de verpakking zit. Lasagne in de verpakking kun je net als veel andere pastasoorten best lang bewaren. Je…

Lees meerLasagne bewaren

Mozzarella bewaren

Heb je een pakje mozzarella geopend en wil je de resterende mozzarella bewaren? Op deze pagina leggen we je uit hoe je dit het beste kunt doen. De naam mozzarella is een afgeleide van het werkwoord “mozzare” dat in het…

Lees meerMozzarella bewaren

Haring bewaren

Verse haring is een echte Hollandse lekkernij. Vis is gezond en het wordt aangeraden om minimaal één keer per week vis te eten. Hoewel je verse haring het beste meteen kunt opeten bij de viskraam, kan het natuurlijk gebeuren dat…

Lees meerHaring bewaren

Tuinbonen bewaren

Tuinbonen worden vaak gekookt gegeten. Ze zijn het hele jaar te koop maar alleen in juni en juli worden er tuinbonen van Nederlandse bodem verkocht.  Wil je tuinbonen bewaren? Je kunt tuinbonen op verschillende manieren bewaren. Hoe en hoe lang…

Lees meerTuinbonen bewaren

Risotto bewaren

Risotto is een Italiaans rijstgerecht waarbij de rijst eerst droog aangebakken wordt en daarna gekookt wordt in een bouillon. Vlees, vis en verschillende soorten groenten worden daarna toegevoegd. Ook Parmezaanse kaas is een veelgebruikt ingrediënt voor een goede risotto. Heb…

Lees meerRisotto bewaren