Alle oplossingen voor incontinentie op een rij

Naarmate we ouder worden, komt incontinentie vaker voor. De bekkenbodemspieren en blaas worden van nature zwakker. Medicijnen kunnen bijdragen aan incontinentie. Bovendien kunnen sommige gezondheidsproblemen, zoals artritis, van invloed zijn op het vermogen van een senior om op tijd naar de badkamer te gaan. Wat de reden ook is, incontinentie kan een bron van frustratie en schaamte worden. Er zijn echter veel hoogwaardige, discrete producten die je kunnen helpen je eigen incontinentie te beheersen of een ouder wordende geliefde met incontinentie te helpen. Hieronder volgen enkele van de beste incontinentieproducten voor senioren.

Luiers voor volwassenen

Een goede optie om overdag te helpen bij incontinentie zijn luiers of slips voor volwassenen. Deze luierbroekjes voor volwassenen zijn er in alle maten, stijlen en soorten, maar ze bieden allemaal volledige incontinentiebescherming tegen zowel blaas- als darmincontinentie. Luiers voor volwassenen stellen senioren in staat om de maat en het absorptieniveau te krijgen die ze nodig hebben. Bovendien zijn ze erg discreet; senioren kunnen de producten van Nappy’s in het openbaar uitgaan of thuis blijven en comfortabel en droog zijn. Een voordeel van slips voor volwassenen is dat ze bescherming bieden, of een senior nu loopt, zit of ligt. Ze hebben ook verstelbare lipjes aan de zijkant, waardoor het voor zorgverleners gemakkelijk is om luiers te verschonen als dat nodig is.

Lakenbeschermers

Een lakenbeschermer (ook wel bedonderlegger of onderlegger genoemd) is een absorberende onderlegger die bovenop een matras en direct onder een senior kan worden geplaatst terwijl deze in bed ligt. Je kunt deze kussens natuurlijk ook op een stoel of ander zitvlak leggen. Meestal zijn lakenbeschermers gemaakt van katoen en polyester. Deze pads kunnen de matras en lakens droog houden – zelfs ’s nachts. Ze voorkomen dat urine het individu wakker maakt en dat vocht zich ook naar hun partner verspreidt. Lakenbeschermers zijn er in verschillende maten en stijlen, inclusief wegwerp en herbruikbaar. Sommige hebben misschien ook een ingebouwde geurbescherming. Andere hebben ook extra handvatten zodat het kussen ’s nachts op dezelfde plaats blijft. Uiteindelijk hangt de juiste lakenbeschermer af van de voorkeur van een senior.

Incontinentieondergoed

Incontinentieondergoed (ook wel incontinentiebroekjes of pull-ups voor volwassenen genoemd) is vergelijkbaar met slips voor volwassenen, maar ze hebben geen lipjes aan de zijkant. In plaats daarvan zijn ze ontworpen om meer als ondergoed te passen en hebben ze een elastische tailleband. Senioren kunnen ze net als ondergoed aan- en uittrekken, of ze kunnen het materiaal aan de zijkanten scheuren. Ze kunnen echter niet opnieuw worden vastgemaakt zoals luiers voor volwassenen. Deze optie is geweldig voor senioren die grotendeels onafhankelijk zijn, maar die bescherming tegen lekkage nodig hebben. Incontinentieondergoed is meestal minder omvangrijk en stiller dan luiers. Maar ze zijn niet ontworpen voor zware darmincontinentie.

Veroudering brengt een aantal verschillende obstakels met zich mee, maar incontinentie mag je of een dierbare niet in verlegenheid brengen. De producten die we hebben beschreven, kunnen je helpen met waardigheid en discretie om te gaan met incontinentie, zodat je je leven ten volle kunt leven!