Zo verhoog je je weerstand na je 50e

Ouder worden doen we allemaal. Het enige nadeel is alleen dat we ons vaak mentaal nog 25 voelen, terwijl het fysiek gezien steeds wat minder gaat. Toch zijn er voldoende manieren om ervoor te zorgen dat je je weerstand verhoogt. Dit geldt niet alleen voor het fysieke gedeelte als we kijken naar onze spieren en gewrichten, maar ook naar het immuunsysteem. Naarmate we een jaartje ouder worden, zijn we vaak ook wat sneller vatbaar voor een verkoudheid, wat ook direct een negatieve invloed heeft op de fysieke gezondheid. Het is dus ontzettend belangrijk om er alles aan te doen je weerstand te verhogen wanneer je ouder wordt. Hoe je dit doet, vertellen we je aan de hand van een paar handige voorbeelden.

Voldoende beweging

Regelmatig en vooral ook voldoende beweging heeft ontzettend veel voordelen. Niet alleen zorgt het ervoor dat je spieren en gewrichten lekker soepel blijven, maar ook dat je immuunsysteem sterker wordt. Hoe fijn is het om een lekker stuk te gaan wandelen in de frisse buitenlucht? Ook wanneer het begint te regenen is dit bijvoorbeeld extra goed om weerstand op te bouwen. Waar de meesten vaak denken dat we verkouden worden doordat we het koud hebben gehad of ons nat hebben laten regenen, is dit absoluut niet het geval. Wel is het aan te raden een goede maium regenjas heren aan te schaffen, zodat je niet helemaal nat wordt, mocht het onverhoopt toch gaan regenen. Je zult er niet ziek van worden, maar prettig is het natuurlijk niet.

Stressmanagement

Gezonde spanning is goed, bijvoorbeeld op je werk omdat je een belangrijke afspraak hebt met een klant of thuis omdat je op vakantie gaat. Maar spanning kan ook heel snel omslaan in stress, wanneer je dit niet tijdig weet te herkennen. Zorg er daarom dus ook voor dat je bijvoorbeeld iedere avond even een half uur gaat wandelen. Regent het, ga dan eerst online een regenjas kopen heren, aangezien de kans in Nederland bestaat dat het nog weleens wil gaan regenen. Zorg er daarnaast wel voor dat je het probleem bij de kern aanpakt. Dus stel dat je structureel te veel werk op je bord krijgt, ga dan in gesprek met je leidinggevende om samen tot een passende oplossing te komen.

Een gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl is belangrijk voor ons algehele welzijn. Naast voldoende beweging is daarom voldoende slaap en de juiste voeding ook van belang. Je kunt namelijk wel iedere avond een uur gaan wandelen, maar als je vervolgens ontzettend veel suikers en vetten binnenkrijgt, dan heeft dit uiteraard erg weinig zin. Zorg er dus ook voor dat je gezond en ook gevarieerd eet, zodat je de juiste vitamines, mineralen en ook antioxidanten binnen krijgt. Dit haal je uit groenten en fruit, maar ook uit eiwitten en producten die rijk zijn aan graan. Let er wel op dat je de juiste verhouding binnen krijgt, die af is gestemd op je gewicht en ook mate van bewegen wat je doet. Zo zal iemand die 5 keer per week hardloopt en 80 kilo weegt, een andere behoefte hebben dan iemand van 100 kilo die 2 keer per week sport. Alles bij elkaar is de combinatie van voldoende beweging, gezonde voeding en ook goede slaap belangrijk om je weerstand te verhogen.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top