Zo maak je veilig gebruik van internet

Het kan soms lastig zijn om de nieuwe technologie te gebruiken. Tegenwoordig gaat vrijwel alles online via een mobiele telefoon of laptop en dat is zeker even wennen. Bijna iedereen is voorzien van een internet abonnement. Maar hoe weet je nou of je gegevens veilig zijn? En wat kan je eraan doen dat de gegevens zo veilig mogelijk blijven? In deze blog lees je hoe je veilig gebruik kan maken van het internet.

Hoe bescherm je jouw apparaten?

Om zo veilig als mogelijk gebruik te kunnen maken van een laptop of computer, moet er als eerst een beveiligingsprogramma geïnstalleerd worden. Dit beveiligingsprogramma voert regelmatig slimme scans uit die onderzoeken of je nog steeds goed beschermd bent tegen eventuele virussen of hackers. Het is belangrijk dat het programma regelmatig wordt geupdate, dit geldt overigens ook voor het updaten van de laptop of computer zelf want deze updates beperken vaak de virusscanner. Een goede virusscanner is van belang om hackers buiten te houden. Je leest meer over hackers in het volgende artikel: https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5296950/senioren-angst-hackers-bejaarden.

Slim gebruik maken van het internet

Naast het installeren van een beveiliging is het ook van belang dat je slim gebruik maakt van het internet. Wat wordt hier precies mee bedoeld? Allereerst is het belangrijk dat je alleen gebruik maakt van beveiligde websites. Dit kun je herkennen aan ‘https’ in de URL, vooral wanneer je gebruik maakt van een website waarbij gevoelige gegevens worden gedeeld, is het van belang om hier goed op te letten. Tot slot is het belangrijk dat je het wifi netwerk thuis ook goed beschermd met een wachtwoord dat niet makkelijk te raden is.

Waar wordt het internet voornamelijk voor gebruikt?

Nu dat je weet hoe je veilig op het internet kan gaan surfen, is het ook fijn om te weten waar je het internet nou goed voor kunt gebruiken. De voornaamste reden waarvoor internet van groot belang is, is dat tegenwoordig vrijwel alle belangrijke zaken via het internet worden geregeld. Bijvoorbeeld bankzaken, steeds meer fysieke banken verdwijnen en alles kan ingezien worden via een portaal online. Maar ook het online winkelen is nog steeds aan het groeien en wordt ook populairder onder het oudere publiek. Het heeft ook zeker zijn voordelen. Tegenwoordig kan je alles online kopen en als je nou niet goed te been bent dan hoef je de duur er niet voor uit. Zelfs als je een pakketje wilt terugsturen komt de koerier dit bij je thuis afhalen. Meer lezen over wat internettrends zijn? Dat lees je hier.

Kortom, het is van belang dat er kennis wordt opgedaan over hoe je het beste gebruik kunt maken van het internet en daarnaast is het essentieel om je apparaten te beschermen tegen virussen en fraudeurs. Wanneer je er niet uit komt is het verstandig om het aan iemand in de omgeving te vragen die je hierbij kan helpen. Het internet heeft zoveel voordelen maar het moet wel op de juiste manier gebruikt worden. Blijf niet hangen in de tijd en ontwikkel mee!

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top