Zo koop je de beste braadpan 

Voedsel dat rechtstreeks uit de oven komt, is zo heerlijk dat je van elke hap wilt genieten alsof het je laatste is. Om de versheid van je maaltijd intact te houden, bewaar je deze in een braadpan. Zo’n pan zorgt ervoor dat je ook na de uren geniet van ovenachtig eten. Van de keuken tot de tafel, je kunt deze braadpannen gebruiken om alles op te bergen wat je maar wilt. Natuurlijk moet je dan wel de juiste pan kopen. Dat doe je door op de volgende factoren te letten tijdens je zoektocht.

Materiaal

Braadpannen zijn er in verschillende vormen, kleuren en materialen. De verschillende kleuren brengen levendigheid in je keukenomgeving. Om aan je verschillende behoeften te voldoen, zijn ze verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Afgezien hiervan beïnvloedt het materiaal dat wordt gebruikt om ze te vervaardigen hun duurzaamheid en bruikbaarheid. Over het algemeen zijn de volgende materialen aanraders als het gaat om het kopen van een braadpan:

  • Porselein: Porselein is duurzaam en lichtgewicht. Je kunt dit gerecht overal bewaren, in de vriezer of in de magnetron. Bovendien is het helder van kleur en geeft het je gerecht een elegante uitstraling, wat natuurlijk ook belangrijk is.
  • Glas: Glazen braadpannen houden je eten langer warm, omdat glas een goede warmtegeleider is. Glas is ook transparant, zodat je kunt zien of je eten goed gaar is of in de juiste bruintint is gebakken. Je kunt dergelijke gerechten in de magnetron en vriezer bewaren.
  • Melamine: Melamine braadpannensets zijn stijlvol en aantrekkelijk. Ze zijn gemakkelijk afwasbaar en vragen niet al te veel onderhoud. Ze zijn lichtgewicht en bestand tegen breuk. Ze hebben isolerende eigenschappen en blijven koel aan de buitenkant, zelfs als het binnen gloeiend heet is.
  • Aluminium: Een paar soorten aluminium schalen worden snel opgewarmd en hebben geen erg hoge vlam nodig om het eten heet te maken. Ze hebben de voorkeur vanwege hun vermogen om warmte lang vast te houden en hun lage gewicht waardoor je ze gemakkelijk kunt hanteren.

Functionaliteit

Bepaal daarnaast waarvoor je je braadpan zou gebruiken. Als je het gaat gebruiken om je eten op te warmen of verder te koken, moet je een magnetronbestendige pan gebruiken. Gebruik voor koude opslag juiste een diepvriesbestendige braadpan. Bovendien kun je op basis van je behoefte ook kiezen uit andere varianten, zoals vleeskuikenveilig of ovenbestendig. Houd dus rekening met de functionaliteit als je een braadpan wilt kopen.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top