Welke schoenen dragen bij aan gezonde voeten?

Voetklachten zijn geen pretje. Zeker wanneer je je bedenkt dat 57 procent van alle mensen er op een gegeven moment in zijn of haar leven last van krijgt. Je voeten dragen je lichaamsgewicht en zijn daardoor kwetsbaar voor verschillende soorten klachten en problemen. Wanneer je last hebt van je voeten, merk je dat meteen. Lopen kan bijvoorbeeld pijnlijk aanvoelen of niet zo goed meer gaan als voorheen. Hoewel sommige voetklachten genetisch zijn of kunnen ontstaan door ziekten zoals reuma, kun je goed voor je voeten zorgen door de juiste schoenen te dragen. Diverse merken staan erom bekend schoenen te produceren met een goede pasvorm, een comfortabel voetbed en verschillende breedtematen, waarmee je de meeste voetklachten kunt voorkomen.

Een specialist

Kies je voor schoenen die gemaakt zijn met aandacht voor loopcomfort, dan kun je goed terecht bij een speciaalzaak zoals Meijerink Schoenen. Zo’n speciaalzaak selecteert bij het samenstellen van zijn assortiment op merken die comfort en gezonde voeten hoog in het vaandel hebben. Denk aan merken zoals Mephisto en FitFlop. Het voordeel van deze schoenen is dat ze niet alleen comfortabel zijn, maar ook stijlvol. Het zijn kwalitatief goede merken die ook veel aandacht besteden aan het design en het uiterlijk van de schoen. Met dit soort comfortabele schoenen kunnen vervelende en pijnlijke voetklachten vermeden worden.

Het belang van een goed voetbed

Een voetbed is van groot belang wanneer het aankomt op het loopcomfort. Het voetbed is het deel van de schoen waar je voeten op rusten. Het is van belang dat dit deel van de schoen, net als de buitenkant, van goede materialen is gemaakt en comfortabel aanvoelt. Het moet op de juiste punten ondersteuning kunnen bieden en zacht aanvoelen. Dat stimuleert een gezonde lichaamshouding en zorgt ervoor dat lopen minder vermoeiend kan zijn. Ook kan het belangrijk zijn als het voetbed verwisselbaar is. Diverse Gabor schoenen hebben bijvoorbeeld een uitneembaar voetbed, waardoor ze goed geschikt zijn voor mensen die steunzolen nodig hebben.

Zooltechnologie

Heb je last van voetaandoeningen zoals hielspoor of peesplaatontsteking, dan kun je goed terecht bij het merk FitFlop. Deze schoenen staan bekend om hun goede demping, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor mensen die last hebben van deze klachten. Dat komt door het Microwobbleboard, een gepatenteerde zooltechniek waarmee de FitFlop schoenen zijn uitgerust. Hierdoor bemoedigen de schoenen een gezonde loopbeweging en spierontwikkeling wanneer je loopt. Het helpt hielspoor verminderen en zorgt voor maximaal comfort.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top