Wat zijn de kinderkledingtrends van dit jaar?

Kinderkleding hoeft tegenwoordig niet alleen maar praktisch en comfortabel te zijn. Het volgt zijn eigen modestromen, die elk seizoen weer andere kleurtjes en designs in huis hebben. Wil je je kind leuk kleden, dan is het een goed idee je te verdiepen in de nieuwste modetrends, en stil te staan bij aan welke eisen kinderkleertjes en newborn-kleding moeten voldoen. In dit artikel lichten we alvast een tipje van de sluier en geven we je leuke tips voor het shoppen van kinderkleding.

Stoere designs en kleuren

Leuke designs en prints blijven populair in het nieuwe seizoen. Zo zijn er veel leuke prints met dieren en leuke figuurtjes. Je kunt gerust iets kiezen dat je kind zelf leuk vindt, want er is een hoop te kiezen. Warme kleuren en knusse stoffen hebben de overhand, wat past bij dit koelere seizoen. Wat babykleding betreft blijven pastelkleuren in de mode, maar kom je ook mooie kleuren zoals oker, bruin en rood tegen. Combineer een leuk rompertje (of een shirtje en een legging) met een lief mutsje, schattige slofjes en handige wantjes, en je maakt de outfit van je kleintje helemaal compleet!

Kinderkleding moet lekker zitten

Koop je kinderkleding, dan is het natuurlijk van groot belang dat die ook lekker zit. Kinderen zijn beweeglijk en houden ervan te spelen, rennen en dollen. De kleding die ze dragen moeten dat bij kunnen benen. Daarom doe je er goed aan kindermerkkleding in huis te halen, zoals van de leuke merken Dirkje en Koko Noko. Merkkleding is doorgaans van hoge kwaliteit, gemaakt van sterke stoffen die lekker zitten en lang meegaan. Ze kunnen gerust een rondje meer meedraaien in de wasmachine, zonder te verslijten. Leuke kinderkledingmerken volgen de nieuwste trends daarnaast op de voet, waardoor je er altijd leuke kleertjes kunt vinden.

Duurzaamheid blijft belangrijk

Natuurlijk is duurzaamheid ook belangrijk bij het shoppen van kinderkleertjes. De kleding moet van goede kwaliteit zijn, wat ervoor zorgt dat het lang meegaat. Je wilt natuurlijk dat de spijkerbroek van je jongen niet meteen een gat heeft wanneer hij een keertje ruig speelt en valt, en dat ook de meisjeskleding lekker lang mooi blijft. Ook wat dat betreft kom je al snel uit bij de betere merken. Vooral wanneer je online shopt en de kleding niet in je handen hebt voordat je het aanschaft, kun je afgaan op merkkleding. Bij een webshop zoals Jayno shop je die leuke merken ook nog eens voor voordelige prijzen.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top