Wat is een traprenovatie?

De trap is een belangrijk onderdeel van je huis. Het is de verbinding tussen de verschillende verdiepingen en wordt daardoor in de loop van de dag veelvuldig belopen. Is je trap aan een onderhoudsbeurt toe? Dan kun je ervoor kiezen je trap te laten renoveren. Tijdens een traprenovatie wordt je oude trap volledig opgeknapt en onderhoudsvriendelijk gemaakt. Zo maak je van een krakende trap een stille trap, en vervang je versleten treden met overzettreden van slijtvaste materialen. Benieuwd hoe een traprenovatie in zijn werk gaat? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Hoe werkt een traprenovatie?

Een traprenovatie is geen grote ingreep in vergelijking met het laten maken en plaatsen van een volledig nieuwe trap. Laat je je traprenovatie uitvoeren door een expert, dan is die al binnen een werkdag gebeurd. Vooral een traprenovatie met hout of HPL is snel gedaan. Daarbij wordt jou het werk uit handen genomen. Tijdens een traprenovatie wordt je trap opnieuw bekleed met overzettreden. Die zorgen ervoor dat je trap een mooie nieuwe uitstraling krijgt. Je kunt kiezen uit overzettreden van verschillende materiaalsoorten, zoals vinyl, HPL en PVC. Deze materialen hebben elk hun eigen kenmerken en kwaliteiten.

De werkwijze bij een traprenovatie

Overweeg je een traprenovatie, neem dan contact op met een expert. Je kunt in veel gevallen vrijblijvend een offerte opvragen of een adviesgesprek inplannen. Tijdens zo’n adviesgesprek wordt je trap meteen opgemeten. Elke trap is anders, waardoor een renovatie maatwerk is. De werkzaamheden die worden uitgevoerd zijn afhankelijk van het soort trap dat je hebt. Bij het renoveren van een wenteltrap of spiltrap worden er bijvoorbeeld geen overzettreden gebruikt, maar worden de treden volledig vervangen. Heb je een open of dichte trap, dan kun je je trap bekleden met vinyl. Vinyl heeft als kenmerken geluidsdempend en onderhoudsvriendelijk te zijn.

Snel genieten van je nieuwe trap

Door zelf het design van je overzettreden te kiezen kun je je trap helemaal naar eigen smaak maken. Houd je van massief hout? Dan kun je kiezen voor houten overzettreden. Hout zal echter altijd onderhoud nodig hebben om mooi te blijven. Liever een onderhoudsvriendelijke trap? Dan kies je voor overzettreden van hoogwaardige kunststoffen zoals PVC en HPL. Die zijn overigens ook beschikbaar in een houtdesign, waardoor je met deze treden alsnog de luxe en warme uitstraling van hout kunt bewerkstelligen.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top