Wat is een family office

Misschien ben je er al bekend mee omdat je er eens over gehoord of gelezen hebt. Het kan ook zijn dat de term family offices je helemaal niets zegt. Beide situaties zijn goed, in dit artikel vertellen we je namelijk alles over het fenomeen family office én nog veel belangrijker. We leggen je in dit artikel uit wat een family office nou eigenlijk is, wat het inhoudt en voor wie het bedoeld is. Kortom, een hoop vragen om te beantwoorden dus laten we snel beginnen.

Een oplossing op maat voor jouw wensen

Een family office is een bedrijf dat bepaalde zaken voor jou regelt. Wanneer een gezin of een familie vermogend is, komen daar veel zaken bij kijken. Je wilt natuurlijk goed en verstandig met je geld omgaan. Je wilt ook dat de mensen die je helpen bij het beheren van je geld hetzelfde doen. Je bent dus op zoek naar een partij die jou hierbij kan ondersteunen en daar komen de family offices om de hoek kijken. Een family office kan zowel een gezin als een hele familie ondersteunen bij hun bankzaken. Hiervoor zijn verschillende soorten begeleiding aanwezig. Er wordt altijd een passend plan gemaakt voor iedere situatie, dit omdat iedere situatie natuurlijk anders is. Ook de specifieke vragen van de klant en de ondersteuning die zij wensen verschilt per gezin/familie.

Welke zaken kan een family office voor je regelen

Als je in één, of een paar zinnen zou moeten samenvatten wat een family office doet dan is dat: Een family office draagt er zorg voor dat het vermogensbeheer van een gezin of familie in goede banen wordt geleid. Er zijn ontzettend veel aspecten die daarbij komen kijken. Een family office is expert op dit gebied en kan daarom heel veel zorgen voor je uit handen nemen. Fiscale en juridische zaken vallen hier ook onder, net als het onderhouden van contacten met wereldwijde aandelen die een gezin of familie hebben of onderhandelingen hierover. Zij kunnen hierin coördineren en gedeeltelijk verzorgen. Ook hierbij geldt weer dat er afspraken op maat gemaakt worden. Deze afspraken worden vooraf gemaakt, en kunnen in sommige gevallen ook gaandeweg wat aangepast worden indien er situaties veranderen. Dit alles is een proces dat in overleg gaat tussen het family office bedrijf en de klant zelf. In dit geval dus de het gezin/de familie.

Family offices kunnen niet alleen de zaken regelen voor één gezin of één familie. Wanneer verschillende gezinnen en/of families samen een bedrijf runnen dan is het ook mogelijk dat het family office bedrijf deze gezinnen of families samen in portefeuille neemt. Dit is ook een veelvoorkomend en veel geziene manier van het gebruik van een family office. Juist in de situatie waarin er meerdere mensen en dus ook meningen zijn kan het handig zijn om een family office in te schakelen. Een family office kan structuur en overzicht aanbrengen in een situatie en los van emotie kijken naar wat de juiste stappen zijn om te zetten.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top