Waarom luisteren 50-plussers zoveel naar de radio?

Steeds meer mensen stoppen met radio luisteren. Hierdoor is de radio een beetje aan het uitsterven. Toch is er nog een hele grote groep van 50-plussers die wel naar de radio blijven luisteren.

Maar wat maakt het nou dat de 50-plussers wel naar de radio luisteren en andere groepen niet? Hier zitten heel wat verschillende redenen achter. Hieronder leggen we je precies uit waarom dit het geval is en dat het juist goed is dat de radio nog bestaat.

Makkelijke activiteit

Natuurlijk is de tv ook makkelijk, maar de radio is helemaal makkelijk. Zelfs als je ‘s ochtends wakker wordt kun je met de muziek van de radio wakker worden. Het is dus een zeer makkelijke activiteit om te doen. Je hoeft er niet eens je bed voor uit.

Wanneer je wat ouder wordt is het soms goed om je rust te nemen. Als je dan een makkelijke activiteit hebt zoals radio luisteren dan voorkom je dat je toch per se iets actiefs moet gaan doen. Radio luisteren is juist een fijne oplossing om rustig te zitten en toch ergens mee bezig te zijn.

Veel informatie zonder veel prikkels

Een ander goed punt van de radio is het feit dat je een hoop informatie binnen krijgt. Van het weer tot het laatste nieuws zal je kunnen horen op de radio. Hierdoor is het fijn dat je niet veel te veel prikkels binnen krijgt. Je hoeft alleen maar te luisteren.

Ook naar verschillende radio frequenties overschakelen is erg makkelijk. Vanuit vroeger weet iedereen hoe dit werkt. Hierdoor is het voor 50-plussers ook geen probleem om hiermee aan de slag te gaan. Je hoeft niet weer helemaal wat opnieuw te gaan leren. Dit is een erg groot voordeel.

Standaard ritueel

Daarnaast is het voor de meeste 50-plussers een standaard ritueel om naar de radio te luisteren. Ben je lekker aan het avondeten, dan kun je ondertussen naar de radio luisteren. Ben je aan het koken en heb je hier geen tv bij nodig, dan luister je gewoon lekker naar de radio.

Vaak hebben de meeste wat oudere mensen een vast ritueel opgebouwd door de jaren heen. Hier maakt de radio een deel vanuit. Daarom is het fijn dat de radio nog steeds bestaat en dat je nog steeds je vaste ritueel kunt uitvoeren als je wat ouder bent geworden.

Bij de tijd blijven

Verder helpt de radio de 50-plussers om bij de tijd te blijven. Je hoort er allerlei nieuwe dingen op en je weet precies wat er in de wereld gaande is. Op die manier weet je zeker dat je niets mist. Je hoeft dan geen nieuwssite te volgen of de tv aan te zetten.

Het is erg fijn om te weten wat er in de wereld gebeurd. Door een radio hoef je niets anders aan te schaffen. De radio vertelt je namelijk precies wat er wel en niet gebeurt. Je leert er elke dag wat nieuws en dat is natuurlijk erg leuk als je wat ouder bent.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top