Voordelen van bamboe ondergoed

Ongeacht je leeftijd heb je vast wel eens gehoord van ondergoed dat is gemaakt van bamboe. Heb je nog niet gehoord van ondergoed dat is gemaakt van bamboe? Lees dan snel verder! De bamboe herenboxershort is enorm duurzaam. Ook biedt het materiaal veel voordelen waardoor het anders is dan de andere materialen. In dit artikel lees je waarom bamboe ondergoed zo fijn is.

Wat is bamboe ondergoed?

Het grootste verschil is de doorsnede van de vezel. Bamboevezel heeft voornamelijk een ronde doorsnede, hierdoor ontstaat er minder weerstand. De ronde bamboe vezel zorgt ervoor dat er veel gladdere garens gemaakt kunnen worden. De gladde garens zorgen ervoor dat de kleding, in dit geval ondergoed, heel zacht aanvoelt op de huid. Daarnaast kan bamboe veel beter vocht absorberen. Zo blijft jouw ondergoed langer droog en stinkt het niet snel als je zweet.

Duurzaamheid

Zoals eerder genoemd is bamboe duurzaam. Het gewas is snelgroeiend en heeft weinig water nodig. Door het voorgaande kan bamboe makkelijk en ook snel worden verbouwd. Ook het gebruik van pesticiden en kunstmest is overbodig bij het verbouwen van bamboe. Bamboe levert per vierkante meter tien keer meer oogst op dan katoen. Daarnaast neemt bamboe 35% meer co2 op dan alle andere planten.  Bamboe stengels kunnen tot een meter per dag groeien. De stengels van de bamboe plant worden geoogst zonder dat de wortels uit de grond worden gehaald. Hierdoor groeit de bamboeplant het hele jaar door en hoeft de plant niet opnieuw geplant te worden. Ook heb je niet zoveel grond nodig in vergelijking met andere planten. Bamboe groeit in een warm en vochtig klimaat en kan op verschillende plekken worden geproduceerd.

Hypo-allergeen

Heb je last van allergieën, jeuk, uitslag of een andere huidaandoening? Dan is bamboe ondergoed het ideale ondergoed voor jou. Bamboe is een super zachte vezel. Dit zorgt ervoor dat je huid niet wordt geïrriteerd of jeukt. Hierdoor is bamboe ondergoed ideaal voor mensen met een gevoelige huid.

Warmte regulerend

Bamboe is eigenlijk een grassoort met een holle vezel. Dit vezelstructuur zorgt ervoor dat het ondergoed warmte regulerend is en heeft een isolerende werking. Dus het blijft in de zomer koel en in de winter warm.

Antibacterieel

Bamboe vezel is eigenlijk een bacterie- en schimmelwerende vezel. Onaangename geurtjes  die worden veroorzaakt door bacteriën kunnen niet overleven. Hierdoor blijft jouw bamboe ondergoed langer fris en kan je je ondergoed langer dragen.

Houdt de huid droog

Zoals eerder besproken kan de bamboe vezel veel beter vocht opnemen dan katoen. En door de holle structuur van de vezel verdampt en droogt het vocht dan ook sneller. Zo heb jij geen nat en plakkerig ondergoed na een flinke wandeling, na het fietsen of sporten.

Uv-straling

Bamboe ondergoed houdt 98% van de schadelijke uv-straling tegen. Ideaal voor in de zomer dus! Je huid blijft door je bamboe ondergoed beschermt tegen blootstelling aan zonlicht.

Zacht

Bamboe vezel is enorm zacht vergeleken met katoen. De bamboe vezel kun je vergelijken met zijdedraad. Hierdoor voelt jouw bamboe ondergoed super zacht aan en valt het ook nog soepel om de huid. Dus, ben jij ook klaar met het normale ondergoed? En wil je graag iets duurzaams? Kies dan voor bamboe!