Upgrade je huis met een carport of een lichtstraat

Is je huis toe aan een upgrade? Er zijn een aantal slimme aanpassingen die ervoor kunnen zorgen dat je meer uit je huis (en tuin!) kunt halen. Denk aan het plaatsen van een carport of terrasoverkapping, en het verrijken van je woning met een lichtstraat of lichtstraat-uitbouw. In dit artikel zetten we een paar mogelijkheden voor je op een rij en benoemen we de voordelen. Daarmee krijg jij inspiratie om je huis eens goed onder handen te nemen om het beste uit je leefruimte te halen.

Een uitbouw vergroot je leefruimte

Een uitbouw is een ideale mogelijkheid om je leefruimte te vergroten en meer uit je huis te halen. Natuurlijk wil je ook in je uitbouw lekker van het licht genieten. Daarom is een lichtstraat in je uitbouw een echte uitkomst. Zo’n lichtstraat-uitbouw oogt heerlijk ruim door het zonlicht dat door het dak vrij naar binnen kan stromen. Dat zorgt voor een fijn gevoel en geeft de illusie van ruimte. Wist je dat zo’n lichtstraat ook in een bestaande uitbouw geplaatst kan worden?

Een lichtstraat in huis

Ook in andere delen van je woning kan zo’n lichtstraat het verschil maken. Natuurlijk licht heeft een grote impact op onze gezondheid en ons humeur. Dat merken we vooral in de winter. Natuurlijk wil je ook zoveel mogelijk daglicht in je huis toelaten. Een lichtstraat maakt dat mogelijk. Omdat een lichtstraat goed geïsoleerd is, zal er in de winter geen warmte door naar buiten ontsnappen. Dat maakt het een ideale aanpassing waarvan je in elk seizoen kunt genieten.

Je auto beschut parkeren onder een carport

Als laatste is ook een carport een handige aanpassing waar je veel profijt van kunt hebben. Onder een carport staat je auto beschut tegen de invloeden van het weer, de wind en vallende takken. Daardoor wordt hij minder snel vies. Heb je een carport met zonwerende dakbekleding, dan zal je auto er in de zomer ook lekker koel onder blijven. In de winter zullen de ruiten minder snel bevroren zijn. In elk seizoen biedt een carport voordelen. Daarnaast kun je door het plaatsen van een carport je schuur vrijmaken, die je vervolgens kunt gebruiken als uitbreiding van je huis door er een hobby-, klus- of logeerkamer van te maken.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top