Tot op hoge leeftijd sterk en vitaal met specifieke beweegtoestellen

Steeds vaker kom je in verschillende pleinen en parken beweegtoestellen tegen om mensen te stimuleren meer te bewegen. Dat geldt niet alleen voor jongeren. Het is ook belangrijk dat mensen boven de vijftig jaar hier gebruik van maken. Voor deze doelgroep zijn er speciale toestellen ontwikkeld. 

Creëer beweegplek die past bij de doelgroep

Bij het creëren van een plek met beweegtoestellen is het belangrijk in te spelen op de wensen en behoeften van de doelgroep die aangespoord moet worden om meer en vaker te bewegen. Zo vindt een oudere doelgroep het vaak gezellig om samen te sporten, het liefst onder begeleiding. Combineer daarvoor verschillende toestellen, zodat er een inspirerende afwisseling in ontstaat. Zo ontstaat er een leuk circuit met bijvoorbeeld een stepper gecombineerd met een fiets en een bungelbaan. 

Zorg voor sfeer en veiligheid

Om ervoor te zorgen dat de beweegplek daadwerkelijk gebruikt wordt, en het tegelijkertijd dient als ontmoetingsplek, is het aan te raden om een aantal bankjes te plaatsen, zodat de sporters kunnen uitrusten en ontspannen met elkaar kunnen praten. Daarnaast is veiligheid een belangrijk aspect. Onder meer door te kiezen voor een goede en zachte ondergrond, zodat bij een verkeerde beweging sporters niet hard op de grond vallen. Het is ook van belang rekening te houden met scherpe voorwerpen aan de beweegtoestellen. 

Soorten beweegtoestellen voor ouderen

Wist je dat er speciale outdoor beweegtoestellen zijn voor een oudere doelgroep? Daarvoor  zijn de Fit4Life beweegtoestellen ontworpen. Deze fitnesstoestellen trainen lichaamsdelen die van belang zijn om het lichaam sterk en vitaal te houden. Denk hierbij aan dagelijkse bewegingen als die bij traplopen of fietsen. De Fit4Life toestellen bestaan uit onder andere de beenzwaaier, brugloper, traploper en de fit fiets.

Voordelen beweegtoestellen ouderen

Met dit soort beweegtoestellen, die vrijblijvend en op elk moment kunnen worden gebruikt, blijven mensen langer vitaal en gezond. Hierdoor worden zorgkosten bespaard en kunnen mensen langer thuis blijven wonen. Het zorgt bovendien voor een echte ontmoetingsplek dat de sociale interactie versterkt. 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top