Tips voor het opfleuren van je aanleunwoning

Wanneer we ouder worden, dan worden we in de meeste gevallen ook lichamelijk een stuk minder soepel. De stap naar een gelijkvloerse woning lijkt wellicht nu nog ietwat vroeg, maar op termijn zal je er niet aan ontkomen. Wanneer je deze stap maakt, dan zul je afscheid moeten nemen van een groot deel van je inboedel. De kans dat je comfortabele hoekbank in je nieuwe woning past, is relatief klein. Toch is het wel belangrijk, dat jij je woning gezellig en ook sfeervol inricht. Vooral wanneer je ouder wordt, breng je steeds meer tijd in huis door. Het is dan wel zo fijn, dat je dit doet in een omgeving die gezellig en sfeervol is. Met deze tips maak jij je aanleunwoning gezellig.

Bloemen

Voor de echte gezelligheid mogen een paar bloemen natuurlijk niet ontbreken. Uiteraard kun je ervoor kiezen iedere week een bos verse tulpen te halen, maar ook een droogboeket behoort tot de mogelijkheden. Bloemen geven door het kleurrijke uiterlijk niet alleen een gezellige sfeer, maar hebben ook een positieve uitwerking op onze gemoedstoestand. Vooral wanneer je geen kaarsen mag of cosi tafelhaard mag gebruiken, kunnen bloemen uitkomst bieden. Voor een mooie bos bloemen heb je natuurlijk ook een bijpassende vaas nodig. Door te kiezen voor een neutrale kleur vaas, weet je zeker dat deze altijd past binnen de stijl van je interieur. Doordat de opbergruimte in een aanleunwoning een stuk minder is dan dat je gewend bent, is het niet verstandig allerlei verschillende kleuren vazen aan te schaffen.

Accessoires

Accessoires mogen natuurlijk niet ontbreken. Dit is de finishing touch van ons interieur. Wel is het verstandig te kiezen voor ietwat kleinere accessoires, zodat je ook voldoende plek overhoud voor praktische zaken. Je televisiekast zal immers een stuk kleiner zijn dan voorheen, dus naast je televisie, zal er niet enorm veel ruimte over zijn voor allerlei leuke aankleding. Door het te beperken tot een paar stijlvolle kandelaar of tafelhaard rond, zal je merken dat je zelfs met een stuk minder aankleding direct een hele andere sfeer in je huisje creëert. Hetzelfde geldt voor de salontafel. Door te kiezen voor wat kleinere accessoires, zoals bijvoorbeeld een vaasje of Waxinelichthouder, houd je voldoende plek over om wat drinken en wat lekkers op te zetten.

Meubels

Een huis zonder meubels dat kan natuurlijk niet! Toch is het belangrijk, dat wanneer je de overstap maakt naar een aanleunwoning je ook rekening houdt met de toekomst. Dat wil zeggen, dat je wellicht nu nog prima zelfstandig kunt lopen. Wanneer dit verandert, dan is het belangrijk dat je voldoende ruimte overhoudt zodat je met eventueel een rollator eenvoudig door het hele huis kunt manoeuvreren. Ga je tafelhaarden kopen, let er dan dus op dat deze niet te groot is, zodat je wanneer het zover is er nog wel langs kunt zonder dat je allerlei gevaarlijke capriolen moet uithalen met het gevaar dat je valt. Houd hier dus bij de aanschaf van eventueel toekomstige nieuwe meubels rekening mee.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top