Steigerhout is mooi voor binnen en voor buiten

Ben je op zoek naar een houtsoort waarmee je zowel je interieur binnen als je tuin helemaal mooi kunt maken? Dan kom je al snel uit bij steigerhout! Meubelen van steigerhout kunnen je inrichting de impuls geven die het nodig heeft. Ze doen het zowel binnen als buiten goed, dus of je nu je tuin een nieuwe look wilt geven met mooie loungemeubelen, of juist je woonkamer goed onder handen wilt nemen: steigerhout heeft het allemaal in huis. In dit artikel vertellen we je wat steigerhout precies is en hoe je meubels van steigerhout in jouw woning kunt gebruiken. Lees dus snel verder!

Hout van de steigers

Steigerhout is geen aparte houtsoort, maar ontstaat uit vurenhout dat op de bouwsteigers een unieke look heeft gekregen. Het is een flexibele houtsoort die onder invloeden van het weer langzaam een grijzige kleur zal krijgen. Het hout wordt veel gebruikt in de bouw, waar mensen het gebruiken om op grote hoogte te kunnen werken. Daar krijgt het langzaam dat robuuste, geleefde uiterlijk waar steigerhout zo om bekend staat. Zit de dienst erop, dan worden de houten planken naar een meubelfabriek gebracht, waar er van alles van gemaakt kan worden. Denk aan een leuk kinderbureau, een bed, een kast, of een eettafel. Je kunt er alle kanten mee op!

Steigerhout voor binnen

Steigerhout is al jaren populair om tuinmeubelen mee te maken. Door het robuuste maar ook natuurlijke uiterlijk doet het het prachtig in de tuin, maar ook binnenshuis zien we het steeds vaker terug. Je kunt er je hele woonkamer mee inrichten, maar bijvoorbeeld ook je slaapkamer of kinderkamer. Wist je dat je enorm mooie kinderbedden van steigerhout kunt maken? Een hoogslaper of een mooi huisjesbed voor je kind nodigt uit om de mooiste avonturen in te beleven. Vul de kinderkamer aan met een mooi kinderbureau en een kledingkast, en je interieur is helemaal compleet!

IJzersterk hout voor buiten

Dat steigerhout voor de tuin zo gewild is, is niet gek. Je kunt er prachtige loungemeubelen van maken, of zelfs een stijlvolle buitenbar. Het mooie aan steigerhout is dat het ook buiten lang meegaat. Vooral wanneer je het uitrust met een beschermlaag, zoals een Nano-coating. Deze coating beschermt het hout van binnenuit. Het trekt als het ware in de bovenste laag van het hout, waardoor het beschermd wordt tegen vuil en vocht. Zo kun je nog langer van je tuinmeubelen genieten. Het is ook mogelijk je meubelen te laten afwerken met een mooie grey wash, white wash of transparante coating. Je kunt dus precies kiezen wat bij jou past.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top