Ontdek België samen met je trouwe viervoeter

Wil je op vakantie zonder je trouwe viervoeter thuis te hoeven laten? Gelukkig zijn er tegenwoordig veel opties om je hond ergens te laten logeren. Toch neem jij je hond natuurlijk het liefste mee op vakantie. Samen genieten van de natuur. Je hond kan zijn geluk niet op in de nieuwe omgeving, vol nieuwe geuren en prikkels. Even weg van het vlakke Nederlandse landschap en de bergen in. Op rijafstand zijn er veel mooie plekken te ontdekken waar jullie je optimaal zullen vermaken.

Ontdek de Ardennen

Wat dacht je van de Ardennen. Dit landschap is favoriet bij veel Nederlanders. Niet onterecht! Het gebied heeft zo veel te bieden. Een prachtig heuvellandschap met bossen, ravijnen, heide en graslanden. In het schitterende natuurpark de Hoge Venen, het grootste hoogveengebied van Europa, zijn veel gemarkeerde wandelpaden waar jij samen met het gezin en hond kunt struinen door de ongerepte natuur.

In veel vakantieparken in de Ardennen zijn huisdieren gewoon welkom. Zo profiteer je van alle luxe en faciliteiten van het park en sta je in de kortste keren midden in de natuur met of zonder de hond. Daarnaast laat je de hond met een gerust gevoel in het huisje als jullie zelf eens lekker de leuke plekken in de Ardennen willen ontdekken.

Wat dacht je van de grotten van Han. In het plaatsje Han-Sur-Lesse vind je deze prachtige grotten, vol stalagmieten en stalactieten. In de grotten wordt veel verteld over de historie en kun je zelfs genieten van een lichtshow, geprojecteerd op de muren van de grot.

Ook mag het centraal gelegen stadje Durbuy niet ontbreken tijdens je verblijf in de Ardennen. Als je op zoek bent naar een actieve vakantie, ben je hier aan het juiste adres. Zo kun je in de omgeving kajakken, rotsen beklimmen of heerlijk fietsen en wandelen.

Lekker uitwaaien aan de kust

Misschien niet altijd even bekend bij Nederlanders is de prachtige Belgische kustlijn. In de periode van 16 september tot en met 14 juni mogen honden op de stranden rondrennen en een duik nemen in de zee. In de zomerperiode zijn honden helaas niet toegestaan. Gelukkig kun je buiten deze periode heerlijk uitwaaien op langs de Belgische kust en genieten van de leuke badplaatsen die onze zuiderburen te bieden hebben. En dat allemaal op rijafstand! Ideaal voor een heerlijk weekendje weg of langer verblijf in een vakantiehuis op een vakantiepark in België.