Categorie Eten & Drinken

Wat is piment

Je zult piment vast wel eens tegengekomen zijn als ingrediënt in een recept. Je kunt het vinden in de supermarkt tussen de kruiden, gemalen of in korrels in een potje. Pimenta dioica is een boom waarvan de zaden worden gebruikt…

Lees meerWat is piment

Wat is orzo

Steeds meer Nederlanders zetten tijdens de maaltijd orzo op tafel. Nu denk je misschien; Orzo, wat is dat? En als je orzo ziet, dan is het ook niet meteen duidelijk wat orzo is. Is orzo pasta of rijst? Het is…

Lees meerWat is orzo

Wat is Blancheren?

In de wondere wereld van de culinaire kunsten komen tal van technieken voorbij die de kwaliteit, smaak en presentatie van voedsel verbeteren. Eén zo’n techniek, die zowel zijn nut als elegantie heeft bewezen, is het blancheren. De essentie van blancheren…

Lees meerWat is Blancheren?

Wat is bavette

Biefstuk kennen we allemaal wel, maar bavette is wat minder bekend. Vlees heet biefstuk als het afkomstig is van de bovenbil, het spierstuk of de dikke lende van een rund of kalf. Bavette wordt vaak vergeleken met biefstuk, omdat de…

Lees meerWat is bavette

Wat is surimi

We hebben allemaal wel eens een klein krabbetje gezien op het strand. Een krab is een schaaldier en behoort tot de kreeftachtigen. Het dier heeft een gesegmenteerd lichaam. Dat wil zeggen dat het verdeeld is in kleine onderdelen. Er zijn…

Lees meerWat is surimi

Wat is patentbloem

Wie regelmatig brood en koekjes bakt, weet vast het verschil tussen meel en bloem. Maar niet iedereen zal precies weten wanneer je welk product moet gebruiken. Daarom eerst een korte uitleg. Meel en bloem zijn beide gemaakt van gemalen graan.…

Lees meerWat is patentbloem