Wat is piment

Je zult piment vast wel eens tegengekomen zijn als ingrediënt in een recept. Je kunt het vinden in de supermarkt tussen de kruiden, gemalen of in korrels in een potje. Pimenta dioica is een boom waarvan de zaden worden gebruikt…

Je zult piment vast wel eens tegengekomen zijn als ingrediënt in een recept. Je kunt het vinden in de supermarkt tussen de kruiden, gemalen of in korrels in een potje. Pimenta dioica is een boom waarvan de zaden worden gebruikt…

Een lekkere mayonaise kan niet ontbreken bij de patat. De romige smaak en textuur van de mayonaise brengen de patat naar een hoger niveau en zorgen dat je nog meer van deze snack geniet. Hoewel het niet al te gezond…

Steeds meer Nederlanders zetten tijdens de maaltijd orzo op tafel. Nu denk je misschien; Orzo, wat is dat? En als je orzo ziet, dan is het ook niet meteen duidelijk wat orzo is. Is orzo pasta of rijst? Het is…

Het roerei, in het Engels bekend als scrambled egg, is een alomtegenwoordig ontbijtgerecht. Maar wat is nu precies de oorsprong en hoe bereid je het perfect? De oorsprong van het scrambled egg De geschiedenis van het roerei gaat ver terug.…

In de wondere wereld van de culinaire kunsten komen tal van technieken voorbij die de kwaliteit, smaak en presentatie van voedsel verbeteren. Eén zo’n techniek, die zowel zijn nut als elegantie heeft bewezen, is het blancheren. De essentie van blancheren…

Biefstuk kennen we allemaal wel, maar bavette is wat minder bekend. Vlees heet biefstuk als het afkomstig is van de bovenbil, het spierstuk of de dikke lende van een rund of kalf. Bavette wordt vaak vergeleken met biefstuk, omdat de…

Een lekkere mayonaise kan niet ontbreken bij de patat. De romige smaak en textuur van de mayonaise brengen de patat naar een hoger niveau en zorgen dat je nog meer van deze snack geniet. Hoewel het niet al te gezond…

We hebben allemaal wel eens een klein krabbetje gezien op het strand. Een krab is een schaaldier en behoort tot de kreeftachtigen. Het dier heeft een gesegmenteerd lichaam. Dat wil zeggen dat het verdeeld is in kleine onderdelen. Er zijn…

Wie regelmatig brood en koekjes bakt, weet vast het verschil tussen meel en bloem. Maar niet iedereen zal precies weten wanneer je welk product moet gebruiken. Daarom eerst een korte uitleg. Meel en bloem zijn beide gemaakt van gemalen graan.…

Elke kok weet hoe belangrijk het is om de juiste pan te gebruiken voor het bereiden van een heerlijke maaltijd. Een keramische pan is een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en veelzijdige pan. In…