De Grote Keuringsdienst Van Waarde Test



Scrambled egg wordt in Nederland ook wel roerbakei genoemd. Het wordt gemaakt door eimengsel te bakken in een koekenpan en dit tijdens het bakken door elkaar te roeren. Hierdoor wordt het ei niet een egaal gebakken ei of omelet, maar…

Crème fraîche is Frans voor “verse room”. Het is aangezuurde room gemaakt van melk, van koeien of van geiten. Om crème fraîche aan te zuren worden melkzuurbacteriën gebruikt die ongeveer 12 uur rusten bij een temperatuur van 20 graden Celsius.…

Bloemkoolsoep is een witte, romige soep. De soep wordt gemaakt van bloemkool met room en soms met sambal. Na het koken wordt de bloemkool gepureerd. Vervolgens kan er room bij om er een soep-achtige substantie van te maken. Je kunt…

Vissoep is een enorm lekker gerecht vol vitamines. Door met kruidencombinaties en verschillende soorten vis te experimenteren kan je al snel van een simpel recept een sensatie voor je smaakpapillen klaarmaken. Soep is ook op verschillende manieren te serveren. Je…

Erwtensoep is een soep die gemaakt wordt van spliterwten. In Nederland wordt erwtensoep ook wel “snert” genoemd. Deze Nederlandse variant van erwtensoep is heel erg dik en lijkt daardoor meer op een soort pap dan op soep. Deze Nederlandse variant…

Aspergesoep is een soep gemaakt van asperges, zoals de naam doet vermoeden. Meestal wordt aspergesoep gemaakt met een zogeheten “liaison”, een mengsel van room en eidooier. Dit wordt vervolgens opgediend in een gepureerde vorm, met asperges als decoratie. Deze soep…

Aardappelsoep (Kartoffelsuppe) is een typisch Duits gerecht. Er kan het hele jaar door van genoten worden, maar in de winter maken seizoensgroenten de aardappelsoep extra lekker. In de zomer kun je er bieslook of vis aan toevoegen om beter bij…

De komkommer is een plant uit de komkommerfamilie (Cucurbitaceae). Uit deze familie is naast komkommer ook de augurk, courgette en watermeloen afkomstig. De komkommer wordt in Nederland voornamelijk rauw gegeten, bijvoorbeeld in een salade of gewoon als losse snack. Maar hoe…

Heb je soep gemaakt en wil je deze bewaren? Soep is een typisch gerecht dat veel als voorgerecht wordt gegeten. Daarnaast zie je in Nederland en België vaak dat mensen het als lunch eten of zelfs als hoofdgerecht in combinatie…