Met volle teugen genieten van het najaar op Ameland

Ondanks dat we nog kunnen genieten van een aantal mooie zomerse dagen in ons eigen kikkerlandje, staat het najaar alweer om de hoek. Nu hoeft dit natuurlijk niets slechts te betekenen, aangezien de herfst ook zijn charmes kent. Het wordt vroeger donker, de kaarsjes kunnen weer gezellig aan en de natuur wordt er op geheel eigen wijze alleen maar mooier op. De blaadjes veranderen langzaam van groen in rood en vallen uiteindelijk uit, paddenstoelen schieten de grond uit en walnoten vallen van de bomen. De natuur bereidt zich voor op de winter. Kortom, genoeg reden om te genieten van deze tijd van het jaar en eropuit te trekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een weekendje Ameland?

Prachtige natuur op Ameland

Ameland is door de gevarieerde natuur geschikt voor diverse liefhebbers. Van fotografen tot wandelaars, vogelaars, fietsers of gewoon mensen die op zoek zijn naar rust. Je kunt er heerlijk genieten van alle flora en fauna tijdens een wandel- of fietstocht, of wanneer je op zoekt bent naar wat avontuur tijdens een robbentour. Er zijn diverse routes beschikbaar en er staan verschillende gidsen voor je klaar om ervoor te zorgen dat jij het eiland zo optimaal mogelijk kunt beleven. De uitgestrekte stranden, gezellige dorpjes, interessante musea en hoge duinen zorgen ervoor dat jij waarschijnlijk nooit meer naar huis wilt. Wij gokken dan ook dat de kans groot is dat jij zomaar een overnachting op Ameland zult overwegen.

Een mini-vakantie op Ameland

Vanaf het moment dat jij op de veerboot richting het eiland stapt, word je al overspoeld met een vakantiegevoel. Heerlijk met de wind in de haren op de wijde zee genieten van het uitzicht en wachten op wat komen gaat. Kies jij ervoor om de auto mee te nemen dan kan dit, alleen kan dit wel erg prijzig zijn. Heb je dit liever niet, dan zijn er genoeg mogelijkheden als het gaat om het huren van elektrische fietsen. Zo kan ieder op zijn eigen manier gemakkelijk zijn dagje of weekendje weg op het Waddeneiland indelen.

Bezienswaardigheden

Ameland kent diverse bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken wanneer je op het eiland bent. Zo kan je heerlijk rondstruinen in Nes, een dorpje dat zich midden op het eiland bevindt en heb je diverse musea die je kunt bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan het Nobels Nostalgisch Museum, het Cultuurhistorisch Centrum Sorgdrager of het Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude. Wil je liever de natuur in, dan kan je de Vuurtoren van Ameland bezoeken of het Natuurcentrum Ameland verkennen. Kortom, keuze zat.

Hebben we je overtuigd van de schoonheid van dit Waddeneiland?

De redactie van 50plus is niet betrokken bij of verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top