Marc Bolderman vervoert met zorg

Hij is gespecialiseerd in het vervoeren van mensen die net wat meer zorg nodig hebben. Ouderen, kinderen en mensen met een beperking. Een soort vervoer dat vraagt om een andere aanpak dan regulier taxivervoer. Marc Bolderman, oprichter van Willemsen-De Koning, weet als geen ander waar zijn passagiers behoefte aan hebben.
Marc Bolderman: “Mijn vader had ook een vervoersbedrijf. Toch heb ik het bedrijf dat je vandaag ziet staan op eigen kracht op weten te bouwen. Het begon in 1996 toen ik van mijn vader het vertrouwen kreeg om in zijn naam een opdracht uit te voeren. Deze opdracht gaf me de mogelijkheid om te laten zien wat ik mijn mars had. Vanaf dat moment koos ik mijn eigen pad en intussen heb ik een bedrijf opgezet met meer dan tweeduizend werknemers.”

Alsof je een dierbare vervoert

Toen Marc Bolderman zijn eerste stappen zette binnen de vervoersbranche, bestond zorgvervoer, zoals we dat nu kennen, nog niet: “Vanaf de jaren negentig werd de overheid verplicht opdrachten boven een zeker drempelbedrag Europees aan te besteden. Dat gold ook voor vervoer van personen vanuit zorginstellingen. Ik hield deze aanbestedingen goed in de gaten en schreef me in voor interessante opdrachten in Velp, waar Willemsen-De Koning – toen nog Taxi De Koning geheten – gevestigd was.”

Tot dat moment werd zorgvervoer uitgevoerd door reguliere straattaxi’s. Marc Bolderman: “Dat kun je je nu niet meer voorstellen. Deze groep passagiers heeft veel meer aandacht en expertise nodig dan je van een gewone chauffeur kunt verwachten. Onze medewerkers worden hier speciaal voor opgeleid en bijgeschoold. Wij willen dat de mensen die voor ons werken de passagiers behandelen alsof het een dierbare van hen zelf is.” Marc Bolderman nam via de overheid zoveel mogelijk klussen aan, en bouwde razendsnel een expertise op, het zorgvervoer zoals we dat nu kennen was een feit.”

Veilig van a naar b

Bolderman: “Zorginstellingen wisten vanaf dat moment dat ze voor goede service bij ons moesten zijn. Daar wisten wij goed op in te spelen en dat heeft ons een ontzettende groeikans opgeleverd. Maar het gaf ons ook een grote verantwoordelijkheid. Er doemden allerlei vragen op: hoe verplaats je patiënten? Hoe vervoer je een kind? Intussen is die persoonlijke aandacht het belangrijkste product dat wij met Willemsen-De Koning leveren en dat is met onze hele organisatie verweven.”

Marc Bolderman: “De vraag die we ons telkens opnieuw stellen is: ‘Hoe wil je zelf behandeld worden?’ Elke taxichauffeur komt in aanraking met mensen, maar wij faciliteren de meest kwetsbaren. Als een van de grotere spelers op de markt vind ik dat we als rolmodel moeten fungeren voor andere bedrijven. Kwaliteit en menselijkheid staan dan ook altijd voorop. En ook al zijn we uitgegroeid tot een groot landelijk bedrijf, in de kern opereren we nog steeds als een lokaal bedrijf. Dat betekent dat er persoonlijke aandacht is voor onze medewerkers en dat we alles op alles zetten om elke passagier op een veilige en prettige manier te vervoeren van a naar b.”

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top