Mangohout: kwaliteit voor een aangename prijs

Inmiddels stijgen niet alleen de gasprijzen, maar ook al het andere in ons leven wordt duurder. We zijn genoodzaakt spaarzaam met ons geld om te gaan. Een huis inrichten gaat wellicht niet meer zo makkelijk als voorheen en dus moeten we heel bewust overwegen of we iets wel of niet willen aanschaffen. Gelukkig hoeft kwaliteit niet altijd duur te zijn. Neem bijvoorbeeld mangohout. De boom waar deze hardhoutsoort van afkomstig is, heeft minder tijd nodig om te groeien dan zijn broertjes. Met andere woorden: sterk hout voor een fijne prijs. Of je nu zoekt naar ‘meubels zwart met hout’ of de voorkeur geeft aan blanke meubels, mangohout it is! In dit artikel vertellen we je graag meer over de veelzijdigheid van deze houtsoort die steeds meer aandacht krijgt.

Bewezen kwaliteit

Wanneer het om meubels gaat, kun je in bijna alle gevallen beter voor kwaliteit dan kwantiteit gaan. Het zou namelijk zonde zijn als je met veel aandacht en geld een meubel hebt aangeschaft dat je na een jaar of twee alweer weg kunt doen. Wanneer je vervolgens weer een nieuw exemplaar moet aanschaffen, kost je dat uiteindelijk alleen maar meer geld. Wanneer je mangohout in huis haalt, weet je in ieder geval zeker dat je voorlopig niet weer naar de woonboulevard hoeft. Behalve dat mangohout onwijs sterk is, worden alle meubels vanuit de fabriek voorzien van een laag beits en bijenwas. Daardoor zijn de meubels beschermd tegen vuil en vocht. Schoonmaken gaat heel gemakkelijk met een licht vochtige doek. Natuurlijk kan het voorkomen dat je na een aantal jaar gebruikssporen gaat zien. Dat los je gemakkelijk op met een laagje minerale mangohout olie.

Ruim aanbod

Eettafels, kasten, wandrekken, bureaus, tv-meubels en dressoirs, je kan het zo gek niet bedenken of er is een mangohouten exemplaar van. De keuze is reuze en dat maakt de kans groot dat ook jij een kwaliteitsmeubel voor een mooie prijs op de kop kunt tikken. Het robuuste en warme karakter van het mangohout is daarnaast vrijwel met iedere woonstijl te combineren, denk bijvoorbeeld aan een landelijk of industrieel interieur. Ga je voor blank mangohout dan creëer je een natuurlijke look. Wil je graag contrast en een wat stoerdere look creëren dan is zwart mangohout het overwegen waard.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top