Loop er altijd warmpjes bij

Nu je ouder wordt merk je dat je er steeds vaker last van hebt: koude voeten. En als je voeten koud aanvoelen warmt de rest van je lichaam ook niet meer op. Liep je eerder zomer en winter op blote voeten in huis rond, nu moet je er niet meer aan denken. Vooral wanneer je geen tapijt in de woning hebt liggen voelt het aan alsof je over een ijsvloer loopt. Gelukkig is er een goede oplossing voor; het dragen van huissokken. Deze speciaal ontworpen sokken van wol of katoen houden je voeten heerlijk warm.

Voordeel van sokken in huis dragen

Huissokken zijn vaak voorzien van een extra dikke zool en een antislip laag. Glijd je met gewone sokken makkelijk uit op een gladde ondervloer, de speciale zool zorgt ervoor dat je meer grip hebt. Omdat huissokken dikker zijn dan normale sokken, slijten ze ook veel minder snel. Behalve dat ze ervoor zorgen dat ze je voeten behaaglijk warm houden heeft het dragen van sokken binnenshuis nog een groot voordeel. Je kunt de verwarming een paar graden lager zetten. Ook al ben je nog zo warm gekleed, wanneer je koude voeten hebt lukt het niet om de lichaamstemperatuur op peil te houden. Aan dus, die sokken. Dat scheelt weer aanzienlijk in de stookkosten. En dat is in deze dure tijden mooi meegenomen.

Geschikt voor iedereen

Jong of oud, man of vrouw: voor iedereen zijn sokken geschikt. Waar mannen over het algemeen geen moeite hebben met het dragen van sokken, geldt dat minder voor vrouwen. Eerlijk is eerlijk, het staat ook niet altijd even mooi. Bij het dragen van pumps bijvoorbeeld of schoenen met een open neus en hiel. Maar thuis kun je, als vrouw zijnde, prima wollen sokken voor dames aantrekken. Want het is algemeen bekend dat vrouwen het sneller koud hebben. Dit komt doordat de vrouwenhuid dunner is dan bij de mannen. Ook hebben vrouwen minder spiermassa waardoor het lichaam minder goed warmte vast kan houden. Sokken hoeven er overigens niet saai uit te zien, integendeel zelfs. Trek een paar aan die qua kleur matcht met je outfit, juist in het oog springen of voorzien zijn van een hippe print. Een beetje opvallen met je sokken mag best.

Waarom blote voeten in de schoenen niet goed is

Je ziet steeds vaker dat mensen geen sokken aan hebben wanneer ze schoenen dragen. En dat is niet zo goed voor de voeten. Deze transpireren namelijk altijd en dit vocht wordt opgenomen door de schoenen. Met als gevolg stinkend schoeisel. En niet alleen dat, je broeiende voeten worden er ook niet blij van. Zo creëer je een ideale plek voor infecties en schimmels. Dat is niet alleen heel pijnlijk, maar ook nog eens moeilijk om vanaf te komen. Wanneer je sokken draagt in de schoenen wordt vocht hier grotendeels door opgenomen. De kans dat je blaren krijgt is ook een stuk kleiner omdat er minder wrijving is tussen de blote voet en de binnenzijde van de schoen. Goede sokken houden je voeten fris, gezond én lekker warm!