Liefdevolle (thuis)zorg met aandacht voor u als mens

Veel mensen hebben op een bepaald moment in hun leven zorg of ondersteuning nodig. Een zorgvraag kan ontstaan vanwege verschillende redenen. U kunt bijvoorbeeld tijdelijke zorg nodig hebben omdat u een operatie hebt ondergaan, verzorging omdat u ernstig ziek bent of thuiszorg omdat u ouder wordt en in uw eigen huis wilt blijven wonen. Omring is altijd in de buurt op het moment dat u goede zorg of ondersteuning nodig hebt, en heeft al meer dan honderd jaar haar wortels in de Kop van Noord-Holland, op Texel en in West-Friesland. Of u nu behandeling, revalidatie, verzorging of gespecialiseerde verpleging nodig hebt of bij ons wilt komen wonen met somatische zorg, Omring regelt het met én voor u. Thuis of op een van de dertig woonzorglocaties bent u welkom voor liefdevolle zorg met aandacht voor u als mens.

Samen met u wordt naar de beste oplossing gezocht. Dat houdt in dat u zelf kunt aangeven wat u nog wel wilt en kunt. Als u voor bepaalde zaken geen beroep op uw familie of vrienden meer kunt doen of als iets niets meer lukt, staan de zorgmedewerkers van Omring voor u klaar.

Professionele wijkteams voor thuiszorg

Een vriendelijk woord, persoonlijke aandacht, een luisterend oor en vanzelfsprekend passende thuiszorg en ondersteuning. Bij de professionele wijkteams voor thuiszorg werken mensen die rekening houden met de dingen die u zelf wilt en kunt doen en die zich interesseren voor wie u bent. Ook bieden deze wijkverpleegkundigen graag ondersteuning aan uw eventuele mantelzorgers. Dat is een prettige gedachte, want wat is er nu aangenamer dan in uw eigen huis blijven wonen? Thuiszorg kan onder andere bestaan uit het verzorgen van een wond, hulp bij het douchen en aankleden of hulp bij medicatiegebruik. Ongeacht uw zorgvraag en waar u ook woont, is de wijkverpleging van Omring 24 uur per dag bereikbaar. Hebt u thuiszorg nodig of wilt u ondersteuning aanvragen voor uw naaste? Een verwijsbrief is niet nodig en een van de wijkverpleegkundigen kan vrijblijvend bij u langskomen om uw persoonlijke situatie te bespreken.

Beeldzorg via een eenvoudig te bedienen tablet 

Omdat steeds meer mensen de iPad ontdekken, biedt Omring ook beeldzorg aan. Via deze eenvoudig te bedienen tablet kunt u contact hebben met uw verzorgende en kunt u elkaar zien. Bij beeldzorg wordt u door uw verzorgende geholpen bij de zorg waarvoor zij niet fysiek bij u thuis aanwezig hoeft te zijn. Beeldzorg wordt bijvoorbeeld ingezet om u te vragen of het is gelukt met douchen, om u eraan te helpen herinneren dat het tijd is voor uw medicatie of u te wijzen op een controle op uw bloedsuikerwaarde. Als blijkt dat u wel letterlijk thuiszorg nodig hebt, komt er uiteraard een verzorgende bij u langs. U ontvangt de iPad in bruikleen als een deel van uw zorg bestaat uit beeldzorg. Maar u kunt de tablet voor nog veel meer zaken gebruiken dan alleen het contact met uw verzorgende.

Zo kunt u er gemakkelijk foto’s mee maken en die direct versturen, (gratis) beeldbellen en e-mailen met uw vrienden en familie. Ook kunt u plezierige spelletjes spelen op uw iPad, zoals woordzoeker en patience. Uw verzorgende vertelt u hier graag meer over.